Yalçın, 4 Eylül Cumartesi günü başlatılacak bölge istişare toplantıları hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin ve milletin bekasını gözetmenin zaruri olduğunu gösteren dönemin şartlarında şekillendiğini söyledi.Beka olgusu bağlamında milli mutabakatı sürdürme ihtiyacının bugün de bütün kuvvetiyle sürdüğünü vurgulayan Yalçın, batılı ülkelerin Türkiye'nin bölgesel ve küresel hedeflerinden rahatsız olduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı'nın öncelikle "bölgesinde ve dünyada güçlü ve lider ülke Türkiye" hedefi için kolların sıvadığını belirten Yalçın; "Cumhur İttifakı'na muhalif parti ve oluşumlar; Covid-19 salgınından mülteci meselesine, ekonomik sorunlardan doğal afetlere kadar her meseleyi bahane ederek ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, kaosa sürüklemeye çabalamakta, bu hususta Batılı ülkelere taşeronluk yapmaktadır" ifadelerini aktardı.

İLK TOPLANTI AFYONKARAHİSAR'DA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, bu hedefe katkıda bulunmak amacıyla partinin çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, TBMM'nin yeni yasama dönemi öncesinde, Türkiye gündemindeki önemli konuların masaya yatırılacağı bir dizi bölge istişare toplantısı gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını aktardı. Yalçın, "Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 - Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler" konseptiyle 9 ilde yapılacak bölge istişare toplantıları öncesinde, 4 Eylül Cumartesi Afyonkarahisar'da açılış toplantısı gerçekleştirilecek" dedi. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü nedeniyle açılış toplantısı için Afyonkarahisar'ın seçildiğini bildiren Yalçın, bunun milli mücadele sonrasında kahraman ecdadın tevdi ettiği "bağımsızlık ve beka" misyonunun ölümsüz mesajını kamuoyuna hatırlatma imkanı sunacağını ifade etti.

YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Yalçın, bölge istişare toplantılarının nasıl ilerleyeceğine ilişkin de şunları kaydetti;"5 Eylül'de Bursa'da başlayacak ilk bölge istişare toplantısının ardından Manisa, Erzincan, Konya, Gaziantep, Amasya, İstanbul, Kayseri ve Ankara'da bölgesel toplantılar gerçekleştirilecek. Böylece 4 Eylül'de start alacak toplantı maratonu, 3 Ekim Pazar günü Ankara'daki son toplantıyla tamamlanmış olacak" dedi.

BİRÇOK KONU ELE ALINACAK

Toplantılarda ele alınacak konular hakkında bilgi veren Yalçın; " Toplantılarda Meclis çalışmaları, Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmelerin yer aldığı iç ve dış gündem konuları ele alınacaktır. Meclis çalışmalarıyla ilgili üzerinde durulacak hususların başında yeni anayasa hazırlıklarıyla Cumhur İttifakı bünyesinde bu hususta sağlanan mutabakat ve konunun Meclis gündemine getirilmesi gelmektedir. Cumhur İttifakı 2023 vizyonu ve o tarihte yapılacak seçimler için devam edecek olmakla birlikte, bu siyasi mutabakatın Türkiye'nin bütün 21. yüzyılı kapsayacak küresel hedefler doğrultusunda sürdürülmesi hususu üzerinde durulacaktır" ifadelerini aktardı.

 "COVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK"    

İstişare toplantılarında yürütmeye hız kazandıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin mevcut işleyişi ve yeni yapısal düzenlemelerin, iç siyasetten ekonomiye, sosyal konulardan dış politikaya kadar Türkiye gündemini işgal eden önemli hususların da ele alınacağını belirten Yalçın, Covid-19'a karşı sürdürülen tedbirlere toplantılarda hassasiyetle uyulacağının altını çizdi.

Yalçın, teşkilatların aşı seferberliğine tereddütsüz katılmaları ve parti faaliyetleri sırasında salgınla ilgili tedbirlere titizlikle riayet edilmesi konusunda başından beri sık sık uyarıldığını ve  toplantılara yönelik hazırlıkların da bu kapsamda planlanmasının istendiğine dikkat çekti.  HABER: BETÜL ÖZDEMİR

 

Editör: TE Bilisim