Parti binasında basın mensupları ve parti üyeleriyle birlikte bir araya gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, başta bu vatan toprakları için canından vazgeçenlere duyduğu minneti dile getirerek bazı açıklamalarda bulundu. Mustafa Sarıgül; “Bu tarihi günde Afyon’da bulunmaktan son derece mutluyum. Afyon, Kurtuluş Savaşı’na öncülük etmiş bir şehir ve vatan evlatlarımız da bu savaşta bizler için çarpıştı. Afyon’umuz bir şehitler diyarı olmasının yanı sıra bu toprakların nasıl vatan kılındığının en önemli simgesidir. Bayrağımızı indirmemek için şehit olan evlatlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum” ifadelerini kullanarak Afyonkarahisar’ın tarihteki önemine dikkat çekti.

“BİZİM YOLUMUZ TAM BAĞIMSIZLIK”

Türkiye Değişim Partisi olarak ülkenin her noktasına gideceklerini dile getiren Sarıgül, bu aşamada tüm ilçe başkanlarının da desteğinin önemli olduğunu söyledi. 26 Ağustos tarihinin hem Büyük Taarruz Zaferi’nin hem de 950 yıl önce destan yazılan Malazgirt Meydan Muharebesi’nin izlerini taşıdığının altını çizen Başkan Sarıgül, Anadolu’nun büyük emeklerle kurulduğunu dile getirdi. Başkan Sarıgül, daha sonra gündemdeki diğer konulara değinerek, ciddi sorun teşkil eden olayların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi. “Bizim yolumuz tam bağımsız Türkiye yoludur” diyen Sarıgül, her şeye rağmen bu vatan ve millet için çalışacaklarını aktardı.

“TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Türk-Kürt-Alevi ayrımı yapmadan herkesi bir çatı altında topladıklarını belirten Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, aynı yolda yürüyenlerin el birliği yapmaları gerektiğini anlattı. Başkan Sarıgül; “Siyasi partiler bir ihtiyaçtan doğar. Bizim partimiz bir taban hareketidir ve dipten gelen bir dalgadır. Bu partinin en büyük amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin refahını sağlamaktır. Barış, demokrasi ve birlik içinde olmak amacıyla bu partide bulunuyoruz. Bugün 26 Ağustos. Bizler de Kocatepe’ye giderek ulusumuz nasıl haykırdıysa biz de öyle haykıracağız. Askeri zaferlerimizin en büyüklerinden birisi Afyon topraklarında kazanıldı. 26 Eylül’de Ankara’ya giderek Türkiye’nin makul kaderini değiştirip, ülkemizin önünü açacağız. Büyük Kurultayımız 26 Eylül’de toplanıyor” diyerek partisinin amacından bahsetti.

"KOCATEPE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI"

 Türkiye’de değişmesi gereken konuların sadece Türkiye Değişim Partisi sayesinde olacağını söyleyen Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal’a da çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Açıklamasının ardından Büyük Taarruz Zaferi’nin kazanıldığı bölge olan Kocatepe’ye doğru yola çıkan Sarıgül, Afyon’un tarihteki yerinin asla unutulmayacak kadar önemli olduğuna değindi. Kadir Uysal, İlçe Başkanları ve parti üyeleri ile birlikte Kocatepe’ye hareket eden Sarıgül, tüm Afyon halkına da saygı ve sevgilerini iletti. HABER: GİZEM AKTAŞ