Türkiye Gençlik Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Ramazan Sami Çınar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan üniversite öğrencilerine uyarılarda bulundu. Aynı zamanda yapılan hazırlıklara değinen Başkan Çınar, yaşadığı yerden farklı şehirlere giden üniversite öğrencilerine yurtlarda kalmalarını tavsiye ederek, “Öğrencilerin yurtlarda yakaladığı disiplin, çalışma ortamı ve düzenleri kendi evlerinde bulamaya bilirler. Yurtlarda edinilen dostluklar her zaman daha samimi olur. En büyük etkenlerden biriside öğrenciler eve çıktıklarında kendilerine fazladan sorumluluk yüklüyorlar. Eve çıkan bir öğrenci evin kirası, yiyecek içecek masrafı, evin temizliği gibi sorumlulukları üstlenerek kendilerini yoracaklar” dedi.

KAPILARIMIZ HEP AÇIK KALDI

Türkiye Gençlik Vakfına bağlı yurtlardaki temizlik ve dezenfekte işlemlerinin tamamlandığını, yönetim ve personelin aşılarının vurulduğunu belirten Başkan Çınar, “ Gençlik Vakfına bağlı tüm yurtlarımızda hazırlıklar tamamen bitti. Pandemi döneminde okullar kapandığında yurtlarımız hep açık kaldı. İzmir depremi olsun Kastamonu’da yaşanan sel felaketi ve Manavgat yangınlarında mağdur olan ailelere kapılarımızı açarak misafir ederek barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşıladık. TÜGVA’ ya gönül veren arkadaşlarımızda bu afetlerde çalışan ekiplere yardımcı oldular” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKULA OLAN MESAFE ÖNEMLİ

Yurt tercihi yapan öğrencilerin dikkat etmeleri gereken konularda tavsiyelerde bulunan Başkan Çınar, “Öğrencilerin mutlaka dikkat etmesi gereken hususlardan birisi, yurtları ile okulları arasında ki mesafe yakın olmadır. İkinci olarak kalacakları yurtların kalite standartları çok önemli. Buna örnek kaldıkları odaların büyüklüğü yada bir odada kaç kişi kaldığı, yemeklerin hijyenik olup olmadığı, çalışma ortamları yada odaları nasıl bunlara mutlaka dikkat edilmeli. Bunların haricinde yurtlarda sosyal ve sportif aktivite yapabileceği alanların olması da çok önemli. Bir öğrenci 24 saat ders çalışamaz, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak kendini geliştirmeli. Kendi yurtlarımıza bakarsak birçoğunda sinema salonu futbol, basketbol, voleybol sahaları var. Bu tarz aktiviteler öğrencilerin hem kendilerini geliştirmelerine hem de streslerini azaltmalarında önemli rol oynuyor” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ADRESİ ‘YENİLER’

Türkiye Gençlik Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı ve Ramazan Sami Çınar Afyon Kocatepe Üniversitesinde bulunan öğrencilerin kurduğu ‘Yeniler Kulübünden’ bahsetti. Kulüpte öğrenciler için her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığına değinen Başkan Çınar, “Üniversitede okuyan öğrencilerin kendilerini sosyal ve kültürel alanda gelişimlerini sağlamak için kurulan bir kulüptür. Öğrenciler bir araya gelerek çeşitli faaliyetler yapıyorlar. Bunlara örnek verirsek, Çanakkale gezisi gibi şehir gezileri seminerler, turnuvalar ve halı saha maçları gibi sportif, sosyal, kültürel faaliyetler yaparak öğrencileri gelişimine katkı sağlanıyor. Danışman Öğretim görevlileri ile bir araya gelinerek yeni dönem için hazırlıklar yapıldı. Kısacası bir öğrencinin istediği bütün faaliyetler ‘Yeniler kulübünde’ diyebiliriz. Katılmak isteyen bütün öğrenciler gelebilirler” ifadelerine değindi.

ÖZEL HABER:TAYFUN ATMACA