Ankara’da faaliyet gösteren Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği; eğitime katkı olması amacıyla bu yıl da burs vermeye devam edecek. Yönetim Kurulu Üyesi Mürşide Oklu Ayhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Derneğimiz, 2019 yılında ilkini başlattığı Ankara’da eğitim hayatını sürdüren Üniversiteli öğrencilere bu yıl da burs vermeye devam edecektir. Amacımız dar gelirli hemşehrilerimizin çocuklarına imkanlarımız ölçüsünde destek vermek, öğrencilerimize maddi manevi katkıda bulunmaktır. Derneğimizin yönetim kurulunca, burs başvurularını değerlendirme komisyonunca seçici kurul görevlileri oluşturarak öncelikle şehit ve gazilerimizin çocukları başta olmak üzere maddi durumu iyi olmayan ve başarılı öğrencilerimize titizlikle, araştırılıp incelenerek burs verilmektedir”

KURSLAR DEVAM EDECEK

“Ayrıca derneğimizde üniversiteli öğrencilere bilgisayar, internet ortamı sağlayan imkânlarımız mevcuttur” diyen Ayhan, “Üniversite öğrencilerine yönelik Covit salgını nedeniyle tamamlayamadığımız yabancı dil kurslarımızı da imkânlar ölçüsünde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimize; kaynaşmalarını sağlamak ve memleket hasretini bir nebze gidermek için özel kutlama günlerinde, kahvaltılı toplantılarda bir araya gelerek yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Bize her konuda yardım ve desteklerini esirgemeyen hemşerilerimize bir kez daha buradan yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖZENLE SEÇİLİYOR

Ayhan, "Derneğimizin, iki yıl önce Afyonkarahisarlı öğrencilerimize yönelik ilk defa başlattıkları burs başvurularını değerlendirme komisyonunda; seçici kurul görevlisi olarak yer aldım. Titizlikle gerçekleştirdiğimiz görevimizi değerlendirirken müracaat eden her öğrencinin bir hikâyesi olduğunu gördüm. Ortak noktaları, hepsinin bu bursa ihtiyacı olduğu, derneğimizin ise belli sayıda öğrenciye burs verebileceğiydi” dedi. Yakın bir tarihte müracaatların ve iletişim bilgilerinin paylaşılacağını açıklayan Mürşide Oklu Ayhan "Hayırsever hemşehrilerimizin de desteği ile keşke başvuran her öğrencimize burs verilebilsek. Sizin katkılarınızla bir öğrenciye daha burs verebileceğimizi unutmayın” dedi.>>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim