Gündeme ilişkin soruları cevaplayarak kendilerine ihtiyaç duyulan her alanda en ön safhalarda yer alacaklarını belirten Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyon’un eğitim seviyesi, doğalgaz döşemesi, elektrik kesintisi, spor ve iş dünyası hakkında açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından 2021 yılının aile yılı ilan edilmesine rağmen şehirde çeşitli problemlerin yaşandığını belirten Niyazi Ertaş, yetkililerden gerekli tüm tedbirlerin alınmasını isterken bu konuların yakın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

BU BAŞARILAR TAKDİRİ HAK ETTİ

Pandemi döneminde Orman ve Su İşleri Eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun afetlere karşı önemli tedbirler aldığını ve bu tedbirlerin tüm dünyaya örnek olabileceğini söyleyen Başkan Ertaş, Eroğlu’nu çalışmalarından dolayı tebrik etti. 2021 MXGP of Turkey Dünya Motokros Şampiyonası’na bakıldığında tedbirlerin yetersiz kaldığını belirten Ertaş bu durumdan dolayı derin üzüntü duyduğunu dile getirdi. Başkan Ertaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumuş’un 3 milyon TL’lik bir hibe desteği alarak tıbbı mantar üretimine geçtiğini söyledi. Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in de Frig Vadisi’ndeki çalışmalara öncülük ettiğini belirterek aynı zamanda Afyonkarahisar İl Emniyet Binasının yapımında büyük emek harcayan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’e de teşekkürlerini iletti.

BU SORUNLAR ORTADAN KALDIRILMALI

Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinin ciddi su sıkıntısı ile karşı karşıya geldiğini aktaran Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, yaşanabilecek elektrik ve su sıkıntılarına karşı Afyonkarahisar Belediyesi’nin önceden telefonlara göndereceği mesaj ile gereken bilgilendirmeyi yapmasını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın tasarruf tedbirlerinin uygulanmasını istediğini hatırlatan Ertaş, bu tedbirlerin Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmediğini ifade etti. Şehirdeki karayol çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Niyazi Ertaş, seslerinin duyulması için Gelecek Partisi olarak hep beraber hareket ettiklerini vurguladı.

“SU KAYNAKLARIMIZ KURUMAYA YÜZ TUTTU”

Afyonkarahisar’a komşu olan Acıgöl’ün kurumaya yüz tuttuğunu ifade eden Niyazi Ertaş bazı açıklamalarda bulundu. Ertaş; “Burdur, Isparta ve Afyon’un kesiştiği noktada yer alan Acıgöl neredeyse kuruma noktasına geldi. Bunun sebeplerini araştırmak için ODTÜ bir ekip kurdu ve gerekli sıkıntıyı bu ekip tespit etmeye çalışıyor. Eber-Akşehir Gölü de aynı vaziyette ve bizler de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden gerekli araştırmaların yapılması için harekete geçmelerini istiyoruz” ifadelerini kullanarak su kaynaklarının güveninin sağlanması gerekildiğini aktardı. 2021 başlarında AFSÜ’de yapılan araştırmalara bakıldığında öğrencilerin memnuniyetsiz oluşunun gözler önüne serildiğini söyleyen Başkan Niyazi Ertaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş’un tıbbi mantar üretimine verdiği değerden önce öğrencileri memnun etmek için çabalamasının daha doğru olacağının altını çizdi.

AFYON’UN EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELMELİ

Afyonkarahisar’daki eğitim seviyesinin alt sıralarda yer aldığını söyleyen Gelecek Partisi Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e seslenerek bu konuda gereken çalışmaları yapmasını istedi. Ertaş; “Afyon’un eğitim seviyesini yükseltmek için Gelecek Partisi olarak hazırız. Valimiz başkanlığında bir kampanya düzenlenerek eğitim sorununun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. 19 sene içerisinde Afyonkarahisar’a gönderilen paranın hesaplandığı zaman çok yetersiz olduğunu görüyoruz. Tüm bu sıkıntılar bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı. HABER: GİZEM AKTAŞ