Afyon Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği yaz spor okulları sıcak havalara ve ramazan ayına rağmen yoğun ilgi görüyor.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tenis kortlarında devam eden kurslara katılan minik, yıldız ve genç raketlerin hırsı antrenörleri memnun ediyor. İlk günden itibaren minik raketlerin öğrenme azmi Antrenörlerin ve ailelerin dikkatlarinden kaçmıyor. Yaklaşık 1 aydır süren yaz okulu kurslarında Antrenörler öğrencilerin kısa sürede çok yol katettiklerini belirtti.

Yaz okulu tenis branşlarına 6-8 yaş, 9-10 yaş, 11-12 yaş, 13 yaş ve üzeri olarak 4 farklı çalışma gurubu oluşturuldu. Tenis kurslarına toplam 50 kişi kayıt yaptırdı. Yaz okulundan sonra gelecek vaad eden tenisçiler tespit edilerek kulüplere yönlendirilecekler.

ÇOK KEYİF ALIYORUM

Hafta da 2 gün olarak yapılan kurslara minik ve genç raketlerin öğrenme hırsı veliler kadar antrenörleri de memnun ediyor. Minikler gurubunun genç Antrenörü Merve Kılınç, minik raketlerin performansından çok memnun olduğunu belirtti. Kılınç, “Henüz çalışmalarımız başlamasından 1 ay geçmesine rağmen çok başarılı bir ekibimiz var. Eğer sadece yaz okulu ile kalmayıp tenise devam ederlerse içlerinden Tenis Milli Takımına kadar yükselecek yetenekler olacaktır. Ben bu gurupla antrenman yapmaktan çok keyif alıyorum” diye konuştu.

HEDEF MİLLİ TAKIM

Yaşları 6 ile 8 arasında değişen minik raketler ellerine ilk kez tenis raketi almasına rağmen büyük bir azimle hocaların gösterdikleri hareketleri kusursuzca yapmaya çalışıyorlar. Yaşlarına rağmen öğrenme kabiliyetleri izleyenleri şaşkına çeviriyor. Minik raketler hocalarından memnun olduklarını ve derslerden çok keyif aldıklarını belirttiler. Minik öğrenciler, “Tenis oynamayı çok seviyoruz ve amacımız iyi bir tenisçi olmak. Tenisi bu kadar çok seveceğimizi tahmin etmiyorduk. Bizim amacımız milli takım formasını giymek” dedi.   

Editör: TE Bilisim