İlk ziyaretini Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi ziyaret etti. Görüşme, basın mensuplarının görüntü almasının ardından basına kapalı olarak devam etti.  Zeybekçi’nin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret eden Bakan Eroğlu,  “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye’nin en önemli Bakanlıklarından birisidir” dedi.  

Çok önemli adımlar atıldı

“Kalkınma için bilim olmazsa, teknoloji olmazsa, sanayi olmazsa kalkınmak mümkün değil” diyen Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için biz de Hükümet olarak, bu konuya çok önem veriyoruz. Sanayinin gelişmesi, gerek ihracata yönelik sahanın gerekse tüm Türkiye’nin kalkınmasında gerekli sanayinin, araştırmaların, ARGE çalışmalarını hep bu çalışmaları bu Bakanlık yürütüyor. TÜBİTAK buraya bağlı o bakımından çok önemli. Savunma Sanayiinde çok önemli adımlar atıldı” diye konuştu.

“Bizim de araştırma çalışmalarımız var”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yakın ilişkileri olduğunu anlatan Eroğlu, araştırma çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Bizim de araştırma çalışmalarımız var. Son zamanlarda tamamlayıcı tıp konusunda büyük bir adım attık. Büyük bir tıbbi ve ıtri bitkiler merkezi kurduk. Böylece şifalı bitkiler için yeni bir hazırlık yaptık. Bu konuda tabii bakanlığımız da büyük destek veriyor. Üniversitelerimiz de destek veriyor teşekkür ediyorum.”

“İnşallah birlikte Ergene Havzası’nı temizleyeceğiz”

Ayrıca Bakanlığa da bir teşekkür borcu olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Biliyorsunuz Ergene çok önemli kirlenmiş bir nehir. Su arıtma tesisi yoktu. Orada ıslah organize sanayiler için bir kanun teklifi hazırlandı. Şuanda çalışmalar tamamlandı. Biz bakanlık olarak DSİ marifetiyle oradaki 12 tane büyük ilçe ve şehrin atık su arıtma tesislerini şuanda inşa ediyoruz. Bakanımıza ben teşekkür ediyorum. Kendisi de organize sanayi bölgeler için çok büyük bir proje hazırladık” dedi

Editör: TE Bilisim