Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi içerisinde yapımına başlanacak olan 16 derslikli Spor Lisesinin içerisinde 16 tane saha, yüzme havuzu ve kapalı spor salonlarının olacağını söyleyerek, “Gençlik ve Spor Bakanımız ile Milli Eğitim Bakanlığımıza sonsuz teşekkür ediyorum. İki Bakanlığımızda taahhütlerini yerini getirdi. Biz ihalesini yaptık, şuanda temel aşamasında ve hızla devam ediyor” dedi.

ULUSLAR ARASI ATLETİZM ŞAMPİYONASINI İZLEYECEĞİZ

Kocatepe Spor Kompleksi içerisinde atletizm sahası olduğunu ifade eden Vali Çiçek, “Bu çok önemli çünkü biz arada bin seyircili tribün ve soyunma odaları yapıyoruz. Biz Türkiye’nin en önemli Spor Kompleksine sahibiz ve burada uluslar arası atletizm organizasyonları yapmak zorundayız. Artık uluslar arası şampiyonlar için bize çok büyük görev düşüyor. İnşallah yakın zamanda hep beraber ilimizdeki uluslar arası atletizm şampiyonalarını izleriz” diye konuştu.

SİNANPAŞA KAPALI SPOR SALONU ÇOK GÜZEL

Sinanpaşa İlçe Stadyumu aydınlatması, soyunma odası ve çevre düzenlemesinin devam ettiğini vurgulayan Vali Çiçek, “Burası bitme aşamasına geldi. Sinanpaşa’ya o kadar güzel 300 kişilik Kapalı Spor Solonu yapılıyor. Frig Vadisi Atlı Binicilik ve Okçuluk Tesisi bitme aşamasına geldi. İnşallah Frig Vadisi Atlı Binicilik ve Okçuluk Tesisi bittiği zaman muazzam olacak. İhalesi yapıldı, inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yılsonuna kadar kesinlikle biter” dedi.

GENÇLİK KAMPINA GENÇLERİMİZİ TOPLAYACAĞIZ

Yeni yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek, “Başmakçı, Çobanlar, Sinanpaşa ve Şuhut İlçelerine Kapalı Yüzme Havuzu yapılacak. Parası geldi, ihalesi yapılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ihale evraklarını hazırlıyor çok yakın zamanda ihaleye çıkılacak. Benimde çok önem verdiğim Sultandağı Gençlik Kampına Türkiye’nin bütün gençlerini oraya toplayacağız. Kocatepe Spor Kompleksine tribünsüz antrenman sahası yapılacak. Parası geldi, ihalesini yapacağız.”

AKARÇAY’A YAPILMASI TARAFTARI DEĞİLİM

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun kendilerine bin metrekare Fitness salonu için ödenek gönderdiğini hatırlatan Vali Çiçek, “Biz bunu Akarçay olarak istemiştik Bakanımızdan fakat Belediye Başkanımız ve Milletvekilimiz ile görüştüğümüzde hepimizin ortak kanaati Akarçay’da bin metrekare kapalı alana yapılacak olan fitness salonu yeşil alanı öldürür oldu. Çünkü oraya yeşil alan olarak gidiyorduk, inşaata boğarız. Bu yüzden Akarçay’a yapılması taraftarı değilim” dedi. >>>GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

Editör: TE Bilisim