Dokuzuncu yılını gerçekleştirecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, yaklaşık 25 ülkede ve 150 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşti. 2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Afyonkarahisar’da 4. kez yapıldı. Bisikletlerini süsleyen kadınlar Zafer Meydanı’nda bir araya geldi. Tarihi Zafer Müzesi’nin arkasında bir araya gelen kadınlar hareketli müzik eşliğinde bir süre eğlendi.

DÜNYA OTOMOBİLSİZ KENTLER GÜNÜ

Rengarenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile Türkiye’de ve dünyada aynı anda pedal çeviren Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla turu düzenledi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı talebini pekiştirmek için düzenlendiğini dile getiren Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Afyonkarahisar Koordinatörü Aliye Mete Sert, Afyonkarahisar etkinliği hakkında bilgiler verdi.

MÜZİK DİNLETİSİ YAPILDI

Zafer Meydanı’ndan başlayan tur İmaret Camisi, Yeşilyol Caddesi istikametinden devam ederek Zafer Meydanı’na ulaşılması ile son buldu. Ayrıca kadınlara eşleri ve Afyonkarahisar’daki bisiklet severlerde destek oldu. Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun etkinlik kısmı ise Zafer Meydanı’nda yapılan müzik dinletisi tamamlandı. >>ODAK HABER MERKEZİ