Cemaliye Acar girişimci olduğu gibi aynı zamanda 2 çocuk annesi. Daha önce başka bir fırında çalıştığını belirten Acar, hayat arkadaşıyla birlikte 6 sene önce kendi işyerlerini kurarak katmer ve gözleme satmaya başladı. KOSGEB’den aldıkları destekle birlikte kendi dükkanlarını açtıklarını belirten Acar, mutlu ama yorucu bir iş yaptığını belirtti.

KADIN İÇİN İMKANSIZ YOK

Cemaliye Acar, İlk işyerlerini Sahipata Mahallesinde açtıklarını belirtti. 2. Şubelerini ise bir süre sonra Bedesten Çarşısına açarak işlerini büyüttüklerini ifade etti. Yanlarında çalışanlarla arkadaş gibi olan Acar kendilerine ablalarımızla birlikte çalışıyoruz bizlere çok yardım ediyorlar diye bahsetti.

İlk işyerlerini açmaya karar verdiklerinde destekleyenlerin olduğu gibi “Bu işi yapamazsın, çok zorlanırsın, batırırsın” diyen arkadaşlarının veya akrabalarının olduğunu söyledi. Acar bu söylemleri dikkate almayarak eşiyle birlikte atılım yaptıklarını ve başardıklarını belirtti. Acar, “Bir kadının başaramayacağı hiçbir şey yok bu dünyada” dedi.

TATLI BİR İŞ YORGUNLUĞU

İşinin çok yorucu ve tempolu olduğunu belirten Cemaliye Acar, sabahları çok erken saatlerde kalkarak işinin başına geçtiğini akşam ise geç saatlere kadar açık olduklarını belirterek, “İşimiz yoğun tempolu gidiyor. Yazın biraz sıcak yoruyor katmer sacı çok bunaltıyor insanı, kışın ise tam tersi soğuktan çekiyoruz biraz. Ancak yinede işimizin başındayız sürekli. Hamurla uğraşmak zor, insanlara beğendirmek zor, ürünleri gerektiği gibi hazırlamak zor ama çalışma azmi gerçekten çok güzel bir şey. Akşam eve gittiğimde çocuklarla ilgileniyorum, yemek yapıyorum, ertesi gün okula hazırlıyorum. Kısacası tempolu geçiyor günlerim ama güzel ve tatlı bir yorgunluk bu, o yüzden şükrediyorum her zaman” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ SÜRECİ VE GELEN ZAMLAR BİZLERİ ETKİLEDİ

Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı başladığında işlerinin tamamen durduğunu ve çok zorlandıklarını belirten Acar, yakın çevreye paket servis yaptıklarını ancak pandemi süreci azaldığında biraz daha rahatladıklarını belirtti.

Acar, “Pandemi sürecinde çok zorlandık ancak daha çok çalışarak bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Toplu siparişlerimiz oluyor bazen düğün kına gibi organizasyonlarda katmer, bükme gibi ürünleri hazırlıyoruz. Bazen fiyatlardan şikayet ediyor, işyerimize gelenlerden ya da toplu sipariş veren vatandaşlarımız ancak artık bütün ürünlere zam geldi. Yağ, peynir, un gibi aklınıza gelen katmere ya da gözlemeye katılan tüm ürünlere zam geldi. Daha düşük maliyetli satmaya çalıştığımız zaman kazanamadığımız gibi üstüne zarar ediyoruz. Bu durum bizim elimizde değil, biz ayak uydurmak zorundayız ne yazık ki” dedi.

KENDİNİZE GÜVENİN

Cemaliye Acar son olarak kadınlara seslendi. Kadınlara hiçbir durumda korkmayın diyen Acar, “Kendi işyerlerini kurmak isteyen kadınlarımız sakın çekinmesinler. Kendilerine güvensinler, artık destekler arttı, kimsenin lafına bakmayın” diyerek sözlerini bitirdi. ÖZEL HABER: TAYFUN ATMACA/GİZEM AKTAŞ