AKÜ Turizm Fakültesi öğretim elemanları aşure dağıtımı ile öğrencilerini karşıladı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sabri Çelik, Gastronomi Bölümü Öğretim  Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı’nın katkıları ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Grv. Osman Kazancı ile  Öğr. Grv. Esna Mete nezaretinde, Gastronomi Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan 300 kişilik aşure öğrencilere dağıtıldı.

ÖĞRENCİLERE AŞURE DAĞITILDI

Aşure dağıtımına AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yusuf Karaca, Turizm Fakültesi öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, fakülte olarak aşure dağıtım etkinliğini geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti. Sağbaş, “Turizm Fakültesi olarak aşure etkinliğimiz geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu ikinci aşure etkinliğimiz oldu. Aşure tatlısının yapım zamanı değişiyor ama biz her güz döneminde böyle bir etkinlik yapalım istiyoruz. Mutfağımızda Osman hocamın nezaretinde öğrencilerimiz aşuremizi hazırladılar” dedi. Sağbaş, öğrencinin bir üniversite kampüsünün ana unsuru olduğunu belirterek, “Salgın döneminde öğrenci olmazsa üniversitenin olmadığını öğrendik. Geçen yıl öğrencimiz olmadığı için bu etkinliğimizi yapamamıştık ancak bu yıl tekrar yüz yüze eğitime başladık” diye konuştu.

CIVIL CIVIL ORTAM OLUŞTU

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı, verimli ve sağlıklı geçmesini dilediğini ifade etti. Karakaş, eğitime ara vermeden devam etmeyi arzuladıklarını belirterek, öğrenci olmadan üniversitenin çok fazla bir anlamı olmadığını vurguladı. Karakaş; şunları ifade etti: “2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını ve verimli geçmesini diliyorum. Sadece verimli değil aynı zamanda sağlıklı geçmesini diliyorum. İnşallah ara vermeden eğitim öğretime devam ederiz. Öğrenci olmadığı zaman üniversitenin çok fazla bir anlamı yok. Öğrenci olmadığı için kampüsümüz adeta suyu kesilmiş bir değirmene döndü. Öğrencilerimizin gelmesi ile tekrar o cıvıl cıvıl ortam oluştu. Eğitimin yüz yüze olarak başlaması gerçekten bizim için bir sevinç vesilesi oldu. Turizm Fakültemiz ve özellikle gastronomi bölümümüz zaman zaman bu tip etkinlikler düzenliyor. Açıkçası beklenti de bu yönde. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlik, AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi bölümü öğretim elemanları nezaretinde öğrenciler tarafından yapılan aşure AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile davetlilerin öğrencilere aşure ikramının ardından sona erdi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim