SMA Tip 1 hastası Miraç bebek, makinelere bağlı kalmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için durmadan uğraşıyor. Miraç’ın tedavi olabilmesi için Dubai’ye gidip tedavi olması gerekiyor. Tedavisi için gereken Zolgensma ilacının ücreti 2 milyon 200 bin dolar olmasından kaynaklı ailesi çeşitli yardım kampanyaları başlattı. Sosyal medya üzerinden yapılan yardımlarla tedavi masraflarını toparlamaya çalışıyor.

3 AYLIKKEN TEŞHİS KOYULDU

Miraç bebeğin babası Halit Ersoy, 3 aylıkken hareketlerinde yavaşlama olduğunu fark ederek hastaneye götürdüğünü ve yapılan testler sonrasında SMA hastalığına yakalandığını gördü. Ersoy ailesi Miraç 3 aylıkken koyulan teşhis sonrasında yaşaması için kampanya başlattı. Düzenli olarak devam ettirdiği yardım kampanyasını “Miraç Emir’e hayat ol” adıyla devam ettiren aile bu güne kadar 150 bin TL topladıklarını açıkladı.

AFYONLULAR EVLADINA SAHİP ÇIKSIN

Miraç’ın babası Halit Ersoy, ile yaptığımız görüşmede, “Amacımız Miraç Emir’in sesini duyurmak. Afyon’da SMA Tip 1 hastası bir çocuğumuz var, Afyonlular bu çocuğun elinden tutmazsa ölecek çocuğumuz. Makinelere bağlı yaşaması bizleri paramparça ediyor evladımızı her gün böyle görmek. Başlattığımız kampanyalarla bizlere destek olursanız çocuğumuzu yaşatacağız, bunu ancak hep birlikte başarabiliriz” dedi. ÖZEL HABER: TAYFUN ATMACA