Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş’ın gündeminde, eğitim başta olmak üzere, Afyonkarahisar trafiğinden, Millet Kütüphanesine, Hafif Raylı Sistemden, ulaşıma kadar bütün konular vardı.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, geçtiğimiz günlerde Ankara’dan Afyonkarahisar’a dönerken Bayat İlçesinde geçirdiği trafik kazası onucu hafif şekilde yaralanan ve aynı hafta amcası Recep Uluçay’ı kaybeden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de başsağlığı diledi.

MİLLETİN DERDİNİ DİNLEDİLER

17 Temmuz 2021 tarihinden tatile giren TBMM’nin 75 gün sonunda yeniden yasama yılına başladığını ifade eden İl Başkanı Ertaş, “75 gün öncesinden muhalefet Anadolu’da karış karış gezerek milletin derdini dinledi, çözüm yolları aradı, yeni dönemde mecliste gündeme getirilecek çözüm yollarını ve önerilerini bu yasama yılında ortaya koyacak” dedi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAKLAR

İktidar partisi milletvekillerin seçimde siyasi partiler yasasındaki değişikliği gündeme getireceğini söyleyerek, “İktidar yeni anayasa hazırlığını yaptı ve mecliste gündeme taşıyacak. 16 Haziran 2016 referandumu ile kabul edilen ve 24 Temmuz 2018 tarihinde yürürlüğe giren partili Cumhurbaşkanlığı sisteminden sonra Afyonkarahisar’da iktidar olarak pek bir şey görmüşlüğümüz yok” diye konuştu.

BİRLEŞME YOLUNA GİDİYORLAR

Millet İttifakı CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Partisinin Hukuk ve Sosyal İşlerden Sorumlu yetkili merciler bir araya gelip toplantı yaparak gündemi belirlemeye çalıştıklarını söyleyen Ertaş, “Bunlara son haftalarda Gelecek ve DEVA Partisi yetkilileri de katılarak bir birleşme yolu gözükmektedir. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

YAPTIKLARI İŞLERLE ÖVÜNÜYORLAR

Ertaş, “75 günlük tatil sisteminde iktidar milletvekilleri Afyonkarahisar’da dolaşarak her zaman yaptığı gibi “18 yılda 28 milyon verdik, su kanalları yaptık, köprüler yaptık” diyerek yaptıkları işlerle övünüyorlar. Ama 2018 yılında açılacağı söylenen Afyonkarahisar-İzmir, Afyonkarahisar-Antalya Kavşağındaki Yöresel Ürünler Satış Merkezinin ne zaman açılacağından bahsetmiyorlar.”

GEÇMİŞE TAKILIP KALMAYIN

Afyonkarahisar-Şuhut Karayolunun halen bitirilmediğini hatırlatan Ertaş, sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz haftaki basın toplantımızda da Şuhut Yolu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştuk. Ancak hiçbir yetkili çıkıp da şu kadar zamanda bitirilecek diye açıklamalarda bulunamıyorlar. Buradan yetkililere sesleniyorum, “Geçmişle övüneceğinize, yapamadıklarınız ile uğraşın. Geçmişe takılıp kalmayın” dedi.

 

VALİMİZİN SÖZÜNE İNANIYORUZ

Eğitim konusunda açıklamalarda bulunan Ertaş, “Eğitimle ilgili çok eksiklerimiz olmasına rağmen Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’in, “Afyonkarahisar eğitiminin en alt seviyelerden alarak üst seviyelere çıkaracağız açıklamaları var.” Biz bu söze inanıyoruz. Biz Valimize güveniyoruz. Eğitimde başaracağına inanıyoruz. Bu yüzden Afyonkarahisar’ın eğitimine el atılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

ÖRNEKEVLER MAHALLESİNE OKUL ŞART

Örnekevler Mahallesini ziyaret ettiklerini söyleyen Ertaş, Örnekevler Mahallesinin nüfusunun 8 bin olduğunu ve son yapılaşmalar ile birlikte 22 bin nüfusuna ulaştığını ifade etti. Örnekevler Mahallesi Muhtarı ile yapılan görüşmede mahallede bir okul arazisinin bulunduğunu belirten Ertaş, “Buraya acilen bir okul yapılması gerekiyor. Buraya bir okul yapılamazsa öğrencilerimiz çok mağdur olacaklar. Buradan Valimiz Gökmen Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’dan rica ediyoruz. Buradaki okulun biran önce yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

MOLOZU BAŞKA YERDE AYRIŞTIRIN

Millet Kütüphanesi yapılacak olan Afyonkarahisar 2. Vakıf İşhanının bulunduğu binayı yıkan müteahhit firmanın yıkımı gerçekleştirdikten sonra molozlar ile demirlerin ayrıştırma işlemini cadde üzerinde yaptığını belirten Ertaş, “Ne yazık ki, yıkımı gerçekleştiren müteahhit demir ayrıştırma işlemini yolun yani asfaltın üzerinde yapmaktadır. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten ricamız bu ayrıştırma işlemini belediyenin gösterdiği bir alanda yapmalarıdır. İşlem yapılırken her yer toz içerisinde kalmaktadır” diye konuştu.  >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim