Bazı vatandaşların şahsi araçlarını el altından kiralaması oto kiralama şirketlerini harekete geçirdi. Son zamanlarda bu olayın artması dikkatlerden kaçmazken, kiralanan araçlarla birde korsan taksicilik yapılması vatandaşların isyan etmesine sebep oldu.

HAKSIZ REKABETE ZORLANIYOR

El altından normal fiyatların yarı fiyatına kendi araçlarını kiralayan şahıslar mevzuata göre haksız kazanç elde ederken birde bu araçlarla korsan taksicilik yapılması taksicileri haksız rekabete zorluyor.

DURDUK YERE TEPKİ YİYORUZ

Oto kiralama şirketlerinden çok daha ucuza kiralanan araçlar, korsan taksiye çıktığı zaman normal taksi ücretlerinden çok daha ucuz olması taksicilerin vatandaşlar tarafından tepki topladığını kaydedildi.

YÖNETMELİK NE DERSE O

Bir taksici ile yaptığımız görüşmede, “Korsan taksiler piyasaya çıkıyor vatandaşları alıp bir yerden bir yere bırakıyor yarı parasına. Sonra vatandaş bizim taksimize bindiği zaman neden bu kadar pahalı diye isyan edip bir daha binmeyeceğim diyor. Biz bu taksi bedellerini belirlemiyoruz ki, yönetmelik ne derse biz onu uyguluyoruz. Vatandaşlar bunu bilmiyor anlamıyor sonra bizlere siz kazık atıyorsunuz çok pahalıya götürüp dolandırıyorsunuz diyor” ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER: TAYFUN ATMACA