AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın açılışı konuşmasında, “Bundan tam 30 yıl önce vizyon sahibi, Afyonkarahisar ve Türkiye sevdalısı iş insanlarının, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmak, sanayici ve iş insanlarının sorunlarına sahip çıkmak, çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda sivil toplumun kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaşması için çalışmak amacıyla kurdukları bu güzel birlikteliğin o günden bugüne güçlenerek büyüdüğünü belirtti. Yönetim Kurulu ile birlikte bu amaçlar doğrultusunda çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Sayın, AFSİAD’ın gelenekleri ve değerleri olan, birlik ve beraberlikten aldığı güçle, gelişmenin, kalkınmanın, sorunların çözümüne katkı yapmanın demokratik ortamda çok seslilikten, yaratıcı ve yenilikçi fikir alışverişinden geçtiğini savunan anlayışa sahip bir kuruluş olduğunu söyledi.

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEDİLER

AFSİAD’ ın sosyal sorumluluk anlamında topluma katkılar sağlayarak üzerine düşeni yerine getiren büyük bir aile olduğunu söyleyen AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, son dönemde yaşanan doğal afet ve sel felaketleri sonrası yaraların sarılması konusunda desteklerini esirgemeyen ve her zaman destek olan AFSİAD üyelerine teşekkür etti. 20 ay aradan sonra gerçekleştirilen İstişare Toplantısının konuğunun Arzum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Aile İşletmeleri Derneği Kurucu Üyesi Murat Kolbaşı olduğunu söyleyen Sayın, bu vesile ile Murat Kolbaşı’yı Afyonkarahisar’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Sayın, AFSİAD İstişare Toplantısına katılan üyelere de teşekkür etti.

EKONOMİYE KATKI SUNUYOR

Sayın’ın konuşması ardından Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği Kurucu Başkanı ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser açıklamalarda bulundu. Serteser bu yıl 30. Kuruluş yılı olan Afyonkarahisar Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin Afyonkarahisar ekonomisi ve kalkınması için ne kadar önemli olduğunu yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeyi ve bu süre içerisinde ne kadar doğru bir karar alındığını gördükçe gururlandırdığını söyledi. Serteser, AFSİAD İstişare Toplantısı vesilesi ile ARZUM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Aile İşletmeleri Derneği Kurucu Üyesi ve DEİK Türk- Çin İş konseyi Başkanı Murat Kolbaşı ’yı misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

GÜRAL YENİ ÜYE OLDU

Serteser’ den sonra AFSİAD’ın yeni üyesi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Genç İş insanları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral konuşma yaptı. Güral Afyonkarahisar’ da yatırımları olan bir İş insanı olarak bugün NG Afyon Otel’ de gerçekleştirilen İstişare toplantısında aslında hem misafir hem de ev sahibi olduğunu belirtti. Güral, yaptıkları yatırımlar ile ekonomiye büyük katkıları olan Afyonkarahisarlı İş İnsanları ile aynı çatı altında olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

TÜRK KAHVESİ ÇOK ÖNEMLİ

Açılış konuşmalarının sonrasında AFSİAD İstişare Toplantısının konuğu Murat Kolbaşı ise, Aile İşletmelerinde sürdürülebilirlik konulu sunumu ile AFSİAD Üyelerine bir aile işletmesinde ticaret yapmak konusunda yaşadıklarını tecrübelerini ve ARZUM’ un yıllar içinde ki gelişimi ve değişimi hakkında önemli bilgiler verdi. Kolbaşı, ayrıca dünyaya tanıtılması konusunda özel çaba sarf ettiği Türk Kahvesi ve bu amaç doğrultusunda çalışmaları olan ve Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı olduğu Türk Kahvesi Araştırma Derneği hakkında bilgiler aktararak Türk Kahvesinin dünyada hak ettiği yerde olmadığını ve özellikle dünyada tanınması konusunda herkesin üzerine görev düştüğünü belirtti. AFSİAD Üyeleri tarafından ilgi ile dinlenen sunum sonrası üyelerden gelen soruları da cevaplayan Murat Kolbaşı’ya Türk Kahvesi ikram edildi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim