Toplantıya, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak, FEDEK Değerlendirme Üyeleri Prof. Dr. Kenan İnan ve Prof. Dr. Ertuğrul Koç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin ile bölüm başkanları ve ilgili öğretim üyeleri katıldı.

AYNI HIZLA DEVAM EDECEĞİZ

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite yönetimi olarak akreditasyona önem verdiklerini belirterek, “Akreditasyon süreçleri, üniversite yönetimi olarak öncelik verdiğimiz politikalarımızdan ve hedeflerimizden birisidir” dedi. Yaşanan salgına bağlı olarak akreditasyon süreçlerinin yavaşlamak zorunda kaldığını kaydeden Karakaş, “Her yıl belli sayıda bölümümüzün akredite olması için çaba gösteriyoruz. Pandemi süreci bir yavaşlama getirmiş olsa da inşallah bundan sonra aynı hızla devam edeceğiz” diye konuştu. Karakaş, Tarih Bölümünün Fen-Edebiyat Fakültesinin ilk bölümlerinden biri olduğunu belirterek, bu anlamda bölümün belirli bir kurumsal yapıya ulaştığını ifade etti.

2 AY SÜRMESİ BEKLENİYOR

Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin ise “2020 yılının Ocak ayında Tarih Bölümümüzün hem birinci hem de ikinci öğretim programlarının akreditasyon sürecini başlattık. FEDEK değerlendirme ekibi tarafından yapılan inceleme sonucunda Tarih Bölümümüzün akreditasyon ön değerlendirme süreci 19 Ekim 2021 tarihi itibariyle tamamlandı.  Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hüseyin Koçak’a ve emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  Şahin, akreditasyon sürecinin yaklaşık 2 ay kadar sürmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi. Toplantı FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak tarafından FEDEK’in Tarih Bölümüne ilişkin değerlendirme raporunun AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak’a teslim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim