Pandemi nedeniyle tiyatro oyunlarına ara veren Belediye Şehir Tiyatrosu, 1,5 yıl aradan sonra yeni sezona 2 ayrı oyunla girmeye hazırlanıyor. Oyuncu seçmelerini hafta sonu yoğun bir katılımla yaptı. Belediye Şehir Tiyatrosu Salonu'nda yapılan seçmeler için başvuruda bulunan 142 aday yeni sezonunun oyuncu kadrosunda yer alabilmek için büyük çaba harcadı. Seçmeler sonunda 34 kişi başarılı olarak şehir tiyatrosu ekibine girmeyi başardı.

REKOR BAŞVURU

Genel Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas, bu sene başvuruların önceki senelere göre iki kat daha fazla olduğunu, artık insanların tiyatroya daha çok kıymet verdiğini belirtti.  Rekor bir katılım ile oyuncu seçmelerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Elmas, seçmelerin gün boyu sürdüğünü hatırlattı.

 Oyuncu adaylarının başvuruda kendilerine verilen tirat ve şiir örneklerinden performans göstermeleri istendi. Ayrıca yetenekleri doğrultusunda şarkı söyleme, tonlama, vurgu, dans gibi yetenekleri test edilerek en başarılı olanları tespit eden Genel Sanat Yönetmeni Elmas, gösterilen ilgiden ve adayların gayretlerinden çok memnun olduklarını söyledi.

SEZONA 2 AYRI OYUNLA GİRMEYE HAZIRLANIYOR

Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu'nda kendisinin de içinde bulunduğu 18 farklı oyun sahnelediklerini belirten Elmas, bu oyunlarda takriben 120 bin seyirciye ulaştıklarını ve 400 den fazla oyuncu yetiştirdiklerini kaydetti. Yeni sezonda uzun bir aradan sonra iki ayrı oyunla seyirci karşısına çıkmaya hazırlandıklarını ifade eden Elmas, ilk oyun provalarının devam ettiğini, ikinci oyun için de oyuncu seçmelerinden başarılı olan adaylarla sahneleyeceğini söyledi. Bir aylık temel oyunculuk eğitiminin ardından ikinci oyun provalarımıza başlayıp yeni bir oyun hazırlığı içine gireceklerini, belirten Elmas “Yeni sezonun bizlere hayırlı, güzel, bol alkışlı ve seyircili bir sezon olmasını temenni ediyorum” dedi. HABER: MERVE CÖNK

 

Editör: TE Bilisim