Kahvaltı programına Kaymakam Uğur Kapar, Belediye Başkanı Ahmet Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Emre Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Dalfidan, daire amirleri, merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı. Kaymakam Uğur Kapar konuşma yaparak muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti.

ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLDİ

Kaymakam Kapar, “Değerli muhtarlarımız, 2015 yılında çıkan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edildi. O tarihten bugüne kadar da Muhtarlar Günü olarak biliniyor. Muhtarlık teşkilatı son derece tarihi ve köklü bir teşkilattır. Bugünde vatanımızın, memleketimizin her tarafında muhtarlarımız hala çok önemli görevler ifa ediyorlar. Vatandaşla Devlet arasında köprü vazifesini görüyorlar. Vatandaşların taleplerini yetkili mercilere muhtarlar vasıtasıyla iletmiş oluyorlar. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da muhtarlara özel bir önem vermesi, muhtarlığın özlük haklarında iyileştirilmesiyle de muhtarlık artık son derece ilgi gören meslek haline geldi” dedi.

EN TEMEL TAŞ

Kaymakam Kapar, “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar. Görev yaptıkları köy ve mahallelerde muhtarlarımız Devletimizin taşradaki en temel taşıdırlar. Muhtarlık, fedakârlık gerektiren bir görevdir. Köy ve mahalle halkı tarafından seçilen Muhtarın görev aldığı bölgeye hizmet etmeyi düşünmesi, göreve talip olurken bunu akıldan çıkarmaması gereklidir.  Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ilçemiz adına yapacakları bütün çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi. Program sonrasında muhtarlara günün önemine binaen köy ve mahalle muhtarlarına Kaymakam Kapar ve Başkan Şahin tarafından hediye verildi.  Daha sonra Muhtarlar Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından program sona erdi. >>ODAK HABER MERKEZİ