Ramazanın 18. Günü İftar Menüsü, Bugün iftara ne pişirsem? Ramazanın 18. Günü İftar Menüsü, Bugün iftara ne pişirsem?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ile kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarının kolaylaştırılmasına yönelik iş birliği protokolü ile TÜBİTAK’la Bilimsel Araştırma-Geliştirme, Yenilik ve Bilimsel Etkinlik İş Birliği protokolü imzalandı.Programda kadınlara ilham vermesi amacıyla Türkiye’de önemli başarılara imza atan kadın girişimcilerle Bakan Göktaş moderatörlüğünde “Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara” söyleşisi gerçekleştirildi.Bakan Göktaş programda yaptığı konuşmada, kadının güçlenmesinin güçlü bir aile ve müreffeh bir toplumun ilk adımı olduğunu belirtti.

mahinur özdemir göktaş

Önemli bir adım atıldı

Bugün kadın girişimciliği için önemli bir adımın atıldığını ifade eden Bakan Göktaş, "Birçok girişimcilik hikayesi, kendilerine özgü hedefleriyle yola çıkan kadınların hayallerinin ötesinde başarılar elde ettiğini anlatır. Türkiye'de son yapılan araştırmalara göre, kadın girişimciler ağırlıklı olarak bilgi ve iletişim, bilimsel ve teknik faaliyetler, idari ve destek hizmet gibi yeni teknoloji alanlarını tercih etmekteler" diye konuştu.Teknolojinin sürekli değişen ve her sektörü dönüştüren bir güç haline geldiğine dikkati çeken Göktaş, kadın girişimcilerin bu alanlara yönelmelerinin ekonomik ve sosyal açıdan önemli olduğunu vurguladı.Bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında varlığını artıran kadınların dijital teknolojiler ve inovasyonun ön plana çıkmasını sağlayarak Türkiye'nin global rekabetteki konumunu güçlendirdiğini dile getiren Göktaş, yapay zekanın sağlık, eğitim, tarım ve daha birçok sektörde çığır açıcı yeniliklerin kapısını araladığını söyledi.

mahinur özdemir göktaş

GİRİŞİMCİLİK POTANSİYELİ VAR

Bakan Göktaş, kadınların özellikle yapay zeka gibi ileri teknoloji alanlarında çalışmalar yapmalarının ülkenin teknolojik altyapısı ve yetenek havuzunu zenginleştirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:"Kadın girişimcilerin STEM alanlarına olan bu ilgisi, aynı zamanda gelecek nesiller için de rol model oluşturuyor. Türkiye'nin inovasyon yolculuğunda kadınların bu aktif rolü, ülkemizde dünya çapında rekabet edebilir bir teknoloji ekosisteminin temellerini atıyor. Girişimcilik potansiyelini ulusal ağlar kurarak ve uluslararası ağlara dahil olarak ilerletmek çok kıymetli.Kadın girişimciler de yeni teknolojileri takip ederek, uluslararası ağlar oluşturarak Türkiye'nin dünya sahnesindeki yerini daha da sağlamlaştırıyor. Görüldüğü gibi kadın girişimciliği iş hayatına büyük bir dinamizm kazandırıyor. Bu alanda yapılan araştırmalardan birinde girişimcilik kavramının kadın girişimciler arasında en çok cesaret, güçlü olmak ve tüm zorluklara göğüs germek ile bağdaştırıldığı görülüyor. Bu, önemli bir nokta. Kadınların sergiledikleri öz güvenin ve elde ettikleri başarıların ekonomik anlamda güçlenmelerine de imkan sağladığını görüyoruz. Ayrıca iş hayatına katılmanın kadınları kısa sürede ve pek çok alanda geliştirdiğine dair sayısız örnek mevcut"

Kaynak: MURAT EMRE