AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıya İl Tanıtım ve Medya Başkanı Yakup Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

MİLLETVEKİLLERİMİZ İLÇELERDİ

İlçe danışma meclisi toplantılarına başladıklarını kaydeden Uluçay şöyle dedi; “Bir kısmını tamamladığımız toplantılarımız hafta sonları milletvekillerimizin her bir ilçeye ayrı ayrı katılımları ile gerçekleşmektedir. Bununla birlikte saha ve ilçe ziyaretlerimizi de milletvekillerimiz ve koordinatörlerimiz ile sürdürüyoruz. Milletvekilimiz ve Koordinatörlerimizin her bir bölgeye ayrı ayrı gitmesinin sebebi de şehrimizin ilçelerimizin beldelerimizin ve köylerimizin tamamına kısa bir süre içerisinde ulaşabilmektir. 1 Ocak 2021 tarihinden bugüne kadar 10 ay gibi bir sürede şehir merkezimizin mahallelerini tamamlamak ile birlikte 17 ilçemizi ortalama 5’er kez, 42 beldemizi de ikişer kez 421 köyümüzün de bir çoğunu ziyaret ettik. 1 yıl içerisinde de çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız” dedi.

KAPANAN İŞYERLERİNİN 3,8 KATI AÇILDI

Pandemi döneminde kapanan esnafın 3,8 katı yani 431 bin 700 esnafın açılış yaptığını söyleyen Uluçay, “2020'de kapanan esnaf sayısı 2019’a göre %13,4 düşüş ile 99 bin 500 olmuştur. Açılan iş yeri sayısı ise %53 artmıştır” dedi. İhracat rakamları hakkında da bilgi veren Uluçay Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın Cumhuriyet tarihinde ilk kez %1'in üzerine çıktığını kaydetti. Uluçay, “Bu rakam; 1980'de %0,14, 2000'de %0.43 idi. Artık Türk ürünleri, dünyanın dört bir yanına ihraç edilen ürünler halinde geldi. Bu başarı Türkiye'nin. Bütün bunlarla birlikte Türkiye, 1974'te bir yılda 1,5 milyar $ ihracat yapıyordu. 1990’da bir ayda 1,5 milyar $ ihracat yapıyordu. 16 Ekim’de bir günde 1,5 milyar $ ihracat yapan bir ülke halinde geldi. Elbette daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz ve daha güçleneceğiz. İhracattaki başarının sürmesi ile birlikte Türkiye de büyüyecek” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYEMİZ YOĞUN ÇALIŞIYOR

Afyonkarahisar Belediyesinin yatırımlarına da değinen Uluçay, “Afyonkarahisar Belediyesi 15 Nisan 2019 tarihinden günümüze kadar 36 projenin 14’nü hayata geçirdi, 22 projenin yapım ve proje çalışmalarını ise sürdürüyor. Bugüne kadar şehrimize 200 Milyon TL’nin üzerinde önemli yatırımlar kazandıran belediyemiz özellikle Afyonkarahisar’ın ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri tek tek hayata geçirdi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in vadettiği projelerin tamamının toplam değeri 473 Milyon TL’dir. Aralarında Millet Bahçeleri, Hobi Bahçeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Mekanik Otopark, Sıcak Asfalt Çalışmaları, Enerji Yatırımları, Sportif ve Kültürel Yatırımlar, yöresel lezzetlerimizin ikram edileceği Gastronomi Konağına kadar birçok projeye imza atan belediyemiz istihdama yönelik çalışmaların yanında araç parkurunu da güçlendirdi.  Alt geçit projesine Karayolları Kavşağından başlayan Belediyemiz bunu da yaklaşık 1 ay sonra tamamlamayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

BAŞARILI ETKİNLİKLERE İMZA ATTI

Uluçay, “Afyonkarahisar Belediyesinin yapmış olduğu festivaller, şehrimizi Türkiye ile birlikte dünyada da adından söz ettirir iller arasına soktu. Dünya Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motosiklet Festivali, Caz Festivali ve Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivalini başarı ile tamamlayan Afyonkarahisar Belediyesi etkinlikleri ile de dikkat çekiyor. Bunların başında Kitap Fuarı, Arabada Sinema ve Mahallelerde tiyatro etkinliği gibi birçok etkinliği başarı ile tamamlayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibi vatandaşlarımız tarafından takdir edilmektedir” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim