Eğitim merkezlerinde öğretmenlere karşı  yapılan şiddet olayları ve saldırıları kınamak için Atatürk ilk Okulu önünde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen  üyeleri ve öğretmenler şiddeti kınayarak şiddete karşı pankartlar açtı.  Protesto için toplanan Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol basın açıklaması yaptı.

Artan  şiddet ve tehdit olaylarına karşı kayıtsız kalanların, bir öğretmenin daha şiddete uğramasına neden olduğunadeğinerek  dikkat  çeken  Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol; “Değerli Basın ve Eğitim Emekçileri, Okullarda Yaşanan Şiddete Son Verilmelidir! Dün Atatürk ilkokulunda görev yapan üyemiz Cesur Hasirci görev yaptığı okula gelen bir veli tarafından darp edilmiştir.Öğretmenimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Son yıllarda okullarda öğretmenlere karşı yapılan şiddet olayları ciddi bir tehdit haline gelmiştir. Artan bunca şiddet ve tehdit olaylarına karşın, bugüne kadar gerekli adımları atmayıp bu olaylara kayıtsız kalanlar, bir meslektaşımızın daha şiddete uğramasına neden olmuşlardır. Meslektaşımızın yaşadığı bu olay, tüm eleştiri ve uyarılarımıza rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikaların ürünüdür” dedi.

TÜM YETKİLİLER HAREKETE GEÇMELİ”

Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, Öncelikle her firsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir diyen Başkan Şenol, “Bu şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

“EĞİTİM EMEKÇİSİ ARKADAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı  Şenol, “Yaşanan bu olayı kınamak ve arkadaşımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek amacıyla bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu olay münferit bir olay olarak geçiştirilmemeli, sorumlusu en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Yaşanan bu çirkin saldırının takipçisi olacağımızı, Cesur Öğretmenimizi ve bu tür olaylara maruz kalan tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızı sizlerin huzurunda ifade etmek isterim.

Eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, saldırı sonucu yaralanan üyemiz Cesur Hasırcı öğretmenimize, ailesine, çalışma arkadaşlarına ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun diyoruz.Eğitim Sen ailesi olarak Cesur öğretmenimizin yanında, her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini aktardı.  HABER :BETÜL ÖZDEMİR

 

Editör: TE Bilisim