Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Derviş Suna yaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar esnaflarının sorunlarını çok iyi biliyoruz. Esnaflarımız, hükümetin verdiği desteklerin gerçek ihtiyaç sahibi işletmelere ulaşamadığını, borç-faiz-kur farkı sarmalında eridiklerini, kiraların yükselmesi ancak gelirlerin düştüğünü, çeklerin geri döndüğünü, veresiyelerin bile geri dönmediğini, güven ortamının olmadığı bir ortamda ticaret yapmaya çalıştıklarını dile getiriyorlar. Son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar hat safhaya ulaşmış esnaf ve sanatkârın alım ve ödeme gücünü yitirme noktasına getirmiştir” dedi.

ESNAF SANATKAR EZİLİYOR

“Devlete hiçbir külfeti olmayan esnaf ve sanatkâr birçok maddi külfet altında ezilmektedir. Amacımız vatandaşımızın sesini sıkıntılarını duyurmak ve çözüm bulmaktır” diyen Suna, “Yeniden Refah Partimiz bu maksatla kurulmuş ve bunun için vardır. Bizim asli görevimiz budur ve bunun unutulmaması gerekmektedir. Bizi eylem ve söylemlerimizden bugüne kadar kimse yıldıramamış ve yıldıramayacaktır. Bunu herkesin bilmesi gerekmektedir. Bizler için çok değerli olan esnaf ve sanatkârlar adına gerekli kişi ve kurumları yeri geldiğinde tenkit yeri geldiğinde takdir ederiz. Bizler esnaf ve sanatkârın sesi olmaya ve onların isteklerini talep etmeye her zaman devam edeceğiz. Sapla samanı karıştırıp, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali söylemlerde bulunanlar bu yanlış davranıştan ve vatandaşımızı ezen ekonomik düzenden uzak durmalıdır. Yapılan istişareler sonucu eski Merkez İlçe Teşkilat Başkanımız Fehmi Güray Çakır İl Gençlik kolları Başkanı olarak atanmıştır” dedi.

MALİYETLERİ ETKİLİYOR

Çakır ise yaptığı açıklamada, “Yükselen akaryakıt fiyatları Türkiye'de gıdadan perakendeye her alanda girdi maliyetlerine etki ediyor. Sektör temsilcileri, bu durumun raflarda da etkisini göstereceğini, ürünlerin en az yüzde 30 zamlanacağını ifade etti. Biz Refah geçleri olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın tavsiye ettiği gibi Ahlaklı ve Maneviyatı yüksek nesilleri bir araya toplayıp ülkemizi bu darboğazdan en kısa sürede çıkaracağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ Sözünün sorumluluğunu da taşıyarak hareket edip var gücümüzle ülkemizin kalkınmasında görev alacağız inşallah” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim