İlk yarısı oldukça çekişmeli geçen maçta Frutti Extra Bursaspor, Fenerbahçe Beko karşısında ikinci yarıdaki etkili oyunuyla birlikte farkı açtı ve sahadan 84-73'lük galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla birlikte Frutti Extra Bursaspor, 2. galibiyetini alırken Fenerbahçe Beko ise ilk mağlubiyetini almış oldu. Frutti Extra Bursaspor’da ilk periyot biterken kendilerine çalınan faul pozisyonuna sinirlenen koç Dusan Alimpijevic ve Genel Menajer Nedim Yücel birlikte diskalifiye olarak soyunma odasına gönderildiler. Ayrıca bu maçta hakemler, tribünlere 2 anons yaptırdı.

PERİYOTLARDA ÜSTÜNLÜK

İki takım da maça karşılıklı hatalarla başlarken ilk sayılar, 1,5 dakika geride kalırken Frutti Extra Bursaspor'da Allerik Freeman üçlüğü ile geldi. Ardından sırayla Andrew Andrews ve Allerik Freeman ile 2 sayılık ve Andrew Andrews ile 3 sayı bulmayı başaran Frutti Extra Bursaspor, 3,5 dakikalık bölümü 10-2'lik üstünlükle geçince, Fenerbahçe Beko molasına gidildi. Frutti Extra Bursaspor, Fenerbahçe Beko karşısında ilk periyodu 23-21'lik üstünlükle tamamladı. İlk yarı ise Frutti Extra Bursaspor’un 44-36'lık üstünlüğüyle gidildi. Frutti Extra Bursaspor her geçen dakika farkı daha da açarak üçüncü periyodu 62-52'lik üstünlükle tamamlamayı başardı.

İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Son periyotta açılışı, Frutti Extra Bursaspor’da bulduğu basketle birlikte Onuralp Bitim yaptı. (64-52) Fenerbahçe Beko’da karşılık, İsmet Akpınar’ın üçlüğüyle birlikte geldi ve fark yeniden tek hanelere indi. (66-55) Fakat bu bölümden itibaren oyuna tamamen ağırlığını koyan Frutti Extra Bursaspor, Onuralp Bitim’in 2 sayılık basketiyle birlikte bitime 4:47 kala farkı 17 sayıya kadar çıkartmayı başardı. (74-57) Geri kalan bölümde de geri adım atmayan ve skor üstünlüğünü korumayı başaran Frutti Extra Bursaspor, Fenerbahçe Beko karşısında sahadan 83-74'lük galibiyetle ayrılmayı başardı.

Öne çıkanlar...

Frutti Extra Bursaspor: Allerik Freeman 21 sayı (3/6 üçlük), 1 ribaund, 2 asist, Metin Türen 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Andrew Andrews 20 sayı (3/3) üçlük, 4 ribaund, Onuralp Bitim 13 sayı, 1 ribaund, 2 asist

Fenerbahçe BEKO: Achille Polonara 11 sayı, 2 ribaund, 1 asist, Şehmus Hazer 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist, Nando De Colo 18 sayı (2/3 üçlük), 3 ribaund, 6 asist, Devin Booker 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 5 top kaybı, Şehmus Hazer 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist

>>ODAK HABER MERKEZİ