Sandıklı May Otel’de yapılan kapanış programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üst düzey yöneticileri çeşitli illerden ilimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları ile Asdep meslek elemanları katıldı.

 Canla başla çalışacaksınız

Kapanış programında konuşan Vali Aziz Yıldırım; “İlimizdeki eğitim faaliyetlerinize ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Burada yaptığınız eğitim çalışması şuan da bitmiş bulunmakta. Ümit ediyorum ki burada yaptığınız çalışmalar oldukça faydalı olmuştur. İnşallah mesleğinizin başlangıcındasınız, bundan sonraki çalışma hayatınızda hizmet içi eğitimler için ilimizi tercih edersiniz. İnşallah güzel ilimizden bilgilendirmelerin en iyisiyle ayrılırsınız. Eğitim oldukça önemlidir. Eğitim olmazsa olmazlardandır. Eğitim insanların davranışlarında o eğitimi almadan önceki tavır ve davranışlarınızda bir değişiklik oluşturursa eğitim olma özelliğini taşır. Aksi takdirde eğitimin ve o sürede geçirilen zamanın hiçbir faydası olmuyor.  Ben inanıyorum ki sizler burada oldukça bilgilendiniz. Mesleğinizin başında artık ne yapacağını bilen insanlar olarak çalışmalarınıza canla başla ve büyük bir şevkle başlayacaksınız”

Cezalarını çekecekler

“Eğitim aynı zamanda vatana ve millette olan hizmetin nasıl yapılması gerektiğine dair eğitim olmalıdır” diyen Vali Yıldırım, “Algımızı da bu yönde geliştirmiş olmamız gerekmektedir. Aksi takdirde insanların almış olduğu eğitimleri farklı yönlerde kullanmaları bize 15 Temmuz gibi bazı hadiseleri yaşatabilir. Orada bu işe kalkışan bu menfur olayı ortaya çıkartan bütün bir Türkiye’yi etkileyen hadiseleri gerçekleştirende eğitimli insanlardı. Ama bu eğitimleri vatan ve milletin hizmeti için kullanmayıp, tamamen başka çevreler için kullanma gayreti içerisinde oldukları için bu vatana ve millete yine bu vatanın ve milletin belki lokmasından esirgeyerek almış olduğu silahları tevdi edecek şekilde zihniyette insanlar yetişmiş demek ki. Sizlerin eğitimi mutlaka böyle olmamalı, zaten böyle de değildir. Sizlerin hizmete bakış açısı bu vatana ve millete hizmet etme anlayışı tabiî ki bu düşüncede olmamalıdır. Bu düşüncede olan insanlar yine devletimizin yetkili organları tarafından kendilerine verilen cezayı mutlaka çekecekler ve çekiyorlar da”

Bizden hizmet bekleniyor

Vali Yıldırım, “Eğitimi bizden hizmet bekleyen insanları, bizden hizmet bekleyen yaşlının, engellinin, mağdur durumda olanın, yoksul durumda olanın belki çocuk olup hiçbir şeye gücü yetmeyen kişinin bu ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacağız. Hizmet içi eğitimlerle de siz mesleğinizi daha da geliştireceksiniz. Daha da güzel hizmetler vereceksiniz. Buna en küçük bir tereddüdüm yok. Hepinize mesleğinizde başarılar diliyorum. Hem meslek hayatınızda, hem de özel hayatınızda mutluluklar diliyorum. Görevinizi yaparken de sadece vatana ve millete hizmet aşkı ile bu hizmetinizi ve görevinizi yerinde getireceğinize inanıyorum. Burada bir eviniz var her zaman gelebilirsiniz. Burada size açık bir kapı, açık bir gönül var. Buraya her zaman gelebilirsiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

 Valimize teşekkür ediyorum

Programın son konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy; “Birer haftalık eğitimler sonunda sizleri görevinize daha heyecanla göndermeyi arzı ettiğimiz böyle bir günde sizlerle birlikte olabilmekten ve sizlere başarı dileyebilme fırsatı yakalaya- bilmekten ben çok büyük mutluluk duydum. Valimize çok teşekkür ediyorum. Bütün eğitim guruplarının çalışmaları boyunca programlarımıza ev sahipliği yapmakta, bakanlığımızın Sosyal Yardımlar Genel Müdürü olan ve her zaman da gönül bağımızın devam ettiği bir mesai arkadaşımız ve dostumuz olarak bakanlığımızın her türlü faaliyetine burada canla başla destek olmaya ve ev sahipliği yapmaya özen gösteriyor. Kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu anlamda da sizlerin en yoğun şekilde eğitim almanıza ve vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmenize katkı sağlayan bakanlığımız bünyesindeki birimlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada aldığınız eğitimler mutlaka başarılı olmuştur. Bundan sonraki yaşamınız boyunca aldığınız tecrübeleriniz ve sizin kendi kendinize yapacağınız iş ve işlemler sisteme katkıda bulunacaktır. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. Protokol konuşmalarının tamamlanmasıyla birlikte Aile ve Sosyal Destek Programı Hizmet İçi Eğitim Programı katılım belgelerinin verilmesi ve akabinde çekilen toplu fotoğraf ile eğitim programı sona erdi.