Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen birinci Kademe Antrenörlük Kursu Afyon’da, Zafer Koleji’nde başladı. Hergün farklı eğitmenlerle 10 sürecek olan birinci kademe Voleybol Antrenörlük kursu’nun ilk gününün dersi öğretim görevlisi Elif Öz nezaretinde yapıldı.

105 ADAY KATILDI

Yoğun ilginin gördüğü kursa değişik illerden gelen 105 aday katıldı. Afyon Özel Zafer Koleji konferans sonunda başlayan ve 10 gün sürecek kurs sonunda adaylar sınava tabii tutulacak.

ÇOK ÇALIŞTIK

Böyle bir kursu ilk defa kendilerinin gerçekleştirdiği için büyük mutluluk için olduklarını belirten Voleybol İl Temsilcisi Bora Yiğit, “bu kursu açmak için yoğun uğraşlar verdik. Çok çalıştık. Normalde Federasyon büyük şehirler dışında kurs açmıyorlardı. Bu bizim için çok önemli. Emeği geçen herkeze teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

YÜKSELİŞİ SÜRDÜRECEĞİZ

Yiğit, voleybolun her alanda gelişeceğine ve başarısının artacağına inandığını vurgulayarak, 'Voleybolcularımızı yetiştirecek, yeni yıldızları voleybola kazandıracak antrenörlerimizin de başarılı bir şekilde eğitilmesi gerekmektedir. Bu nedenle antrenörlük kurslarında eğitime büyük önem veriyoruz. Değerli hocalarımızın desteği ile kursiyerlerimize en iyi düzeyde kurs olanakları sunmaya çalışıyoruz. 1. kademe antrenör adaylarının gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Türk voleybolu onların da desteği ile birlik ve beraberlik içinde yükselişini sürdürecektir'' ifadesini kullandı.

Kurs, 28 Temmuz'a kadar devam edecek.