İlk olarak Sandıklı ilçemize bağlı ve birçok doğal güzellikleri içerisinde barındıran Akdağ'da incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Sandıklı ve ilimiz için büyük bir kazanım olan ve adeta cazibe merkezi haline gelen Akdağ’da konuşan Vali Tutulmaz; “Sandıklı programımız dahilinde gözde merkezimiz olan Akdağ’da incelemelerde bulunduk. Akdağ’ın geçmişini de görme fırsatım oldu. Buraa son bir yıllık süreçte neler yapıldığını ve neler kazandırıldığını biliyorum. Geçtiğimiz yıllarda Akdağ’daki gölet yoktu. Buradaki gölet Akdağ’ın adeta gerdanlığı oldu. Artık Akdağ’da mavi ile yeşil bir aradadır. Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katkılarıyla Akdağ, harika bir yer oldu ve turizme kazandırıldı. Özellikle kendisine teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde Sandıklı Belediyemizde buranın işletmesini üstlendi. Akdağ, artık yıldızı parlayan Sandıklı ilçemizin önemli bir destinasyon merkezi haline geldi. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyor ve bu doğa harikası mekana herkesi bekliyoruz” dedi.

 Vatandaşları dinledi

Akdağ incelemelerinin ardından Sandıklı İlçemize bağlı Sorkun ve Saltık Köyleri ile Hocalar İlçemize bağlı Kozluca, Akçadere, Çalca ve Yağcı Köylerini ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz ziyareti sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi. Devletin vatandaşlara hizmet için var olduğunu belirten Vali Tutulmaz, vatandaşlarımıza Valilik kapılarının açık olduğunu, sorunların ya da taleplerin kendisine iletilmesini istedi. Köylülerden gelen istek ve talepleri titizlikle dinleyen Vali Mustafa Tutulmaz, isteklerin imkanlar ölçüsünde yerine getirileceğini ve bunun da takipçisi olacağını belirtti. Ahmet IŞIK

Köy ziyaretlerinin ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Hocalar İlçemize bağlı Akçadere köyü’nü ziyareti sırasında İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden Akçadere Köprüsünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Programının sonunda son kaymakamlar kararnamesi ile Hocalar Kaymakamlığına atanan Hilal Küsmez Günaydın'ı ve Sinanpaşa Kaymakamlığına atanan Mustafa Hamit Kıyıcı'yı makamlarında ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz ilçelerin; eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal alanlar gibi konularda bilgiler aldı. Ziyaretleri sırasında Kaymakamlara halka hizmet etme adına görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri talimatında bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, makamların geçici olduğunu, önemli olanın geride güzel hizmetler ve eserler bırakmak olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim