İstanbul Esenyurt Üniversitesi tarafından düzenlenen “İstanbul Su ve Çevre Meselesi Çözümleri ve Haliç’in Kurtarılması” başlıklı konferansa AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman ve Su işleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu katılım sağladı. İstanbul’un tarih boyunca yaşamış olduğu su sıkıntılarından ve problemlere karşı geliştirilen çözümleri katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, önümüzdeki yıllarda yine İstanbul’un su sorunu yaşamaması adına tavsiyelerde bulundu.

PARTİZANCILIK YAPMIYORUZ

Melen Barajı iddialarıyla ilgili konuşan Prof. Dr. Eroğlu, “Melen Barajından su akıyor şuanda. Cahil bir milletvekili, ‘Melen Barajına ne oldu, su akmıyor’ diyor. Hayır, Melen’de şuanda bizim yaptığımız 3 hattan su akıyor. Su gelmiyor diye bir şey yok. Her zaman da bilgi ve tecrübe paylaşmaya hazırız. Hizmette hiçbir zaman parti ve insan ayrımı yapmadık. Hizmette partizancılık olmaz ama onlar yapıyor. Mevcut kişileri görevden alıyor. Yeni elemanları da pazarlıkla alıyor. Ehliyet liyakata dikkat eden yok. Susuz kalmak istemiyorsa İstanbul buna dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

EHLİYET VE LİYAKAT ÖNEMLİ

Nüfus artışı ile birlikte yaşanabilecek su sorunu ile ilgili neler yapılması gerektiğine de değinen Eroğlu, “İstanbul’da su kesintisi istemiyorsanız, tesislerin ehliyet ve liyakat sahibi kişiler tarafından işletilmesi lazım.  İyi bir işletme, şevk, heyecan, dosdoğru bir ehliyet, liyakat ile olur. Bakım hizmetleri çok önemli. Sürekli tesislere bakmak gerekir. Nüfus arttıkça bazı birimlerin kapasitesini arttırmak gerekir. Büyükşehir Belediyesinin bu konuda yaptığı hiçbir adım yok. Ehliyet ve liyakat sahibi kişileri atarak yerine acemi çaylakları getiriyor” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ