Kardeş Köy Okulları gönüllülerin yapmış oldukları çalışmalar ses getirmeye devam ediyor. İki gönüllü tarafından başlatılan çalışmalar gün geçtikçe genişliyor. Şuan binleri bulan gönüllülerin desteği ile köy okullarında yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara gereken destek veriliyor. Gönüllülere en büyük desteği başta şehit aileleri veriyor.  Şehitlerin adının yaşatılması için yapılan çalışmalarda son 3 ayda 1000 çocuğun ihtiyaçları karşılandı.

ÇOCUKLARA BÜYÜK YARDIM

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kardeş Köy Okulları Kurucusu Hilal Kalafat, “Kardeş Köy Okulları projemize ev hanımı Nazmiye Karaman ile beraber kurduk. Amacımız hem şehitlerimizin ismini yaşatmak hem de köy okullarında okuyan çocuklarımıza yardım eli uzatmak oldu. Başladığımız bu yolda en büyük destekçimiz şehit ailelerimiz oldu. Ben projelere destek veren şehitlerimizin kıymetli ailelerine, gönüllülerimize ve yetkililerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Daha sonra gönüllülerimiz gün geçtikçe genişlemeye başladı. Binleri geçen gönüllülerimiz içerisine ev hanımları, öğrenciler, avukatlar öğretmenler, asker ve polislerimiz katılarak bu yolda kocaman bir aile olduk. Proje kapsamında köylerde okuyan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kırtasiye malzemeleri, bot, mont, ayakkabı, süveter ve kazak gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gönüllerimizin desteği ile son 3 ayda 1000 çocuğumuza ulaştık ve her bir köy okulunda bir şehidimiz adını yaşattık.  Şehit eşleri ve kardeşleri ile birlikte gidiyoruz” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN ADINI VERİYORUZ

Gönüllülerin desteği ile bugüne kadar birçok projeye imza atıklarını söyleyen Kalafat, “Hayata geçirdiğimiz her projede şehitlerimizin adını veriyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafında projemizi yürütüyoruz fakat Afyon en çok kütüphane açtığımız en fazla köy okulu projesi yaptığımız yer. Bugüne kadar 20 şehit kütüphanesi ve sayısız köy okulu projesi yaptık. Her zaman yolumuzda bir önceki günden daha kararlıyız. Bu vatan uğruna şehit olan tüm kahramanlarımızın da ismini Afyon'da yaşatıyoruz tabi ki Afyonlu şehitlerimizin de ismini yaşatıyoruz. Her hafta bir köyde oluyoruz. Çocuklar bizden daha heyecanlı biz çocuklara slogan atın demiyoruz ama şehitlerimizin fotoğrafını görünce en büyük asker bizim asker diyorlar. Birde şehitlerimizin resimlerini almak için birbiri ile yarışıyorlar. Tüm projelerimizi şehit ailelerinden izin alarak yapıyoruz.  Afyona gelen şehit ailelerimiz ne kadar duyarlı bir şehir diyorlar ve buradan biryandan hüzünlü bir yandan mutlu ayrılıyorlar. Sadece köy okullarına değil mahallelere de gidiyoruz” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim