Ziyarete Çiçek ve Eroğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, akademik personel, öğrenci kulüp ve topluluklarının danışmanları ile öğrenciler katıldı.

DÜNYADA TEKNOLOJİ YARIŞI VAR

Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, günümüz çağında teknolojiye önem veren toplumların gelecekte de var olacağını ifade etti. Eroğlu, teknolojinin önemine dikkat çekerek, “Ben de ortaokulda okurken çok meraklıydım, hatta o dönemde bir elektrik motoru yapmıştım. Sonraki dönemlerde de gerek teknik üniversitedeyken, gerekse İSKİ ve Bakanlık dönemlerimde yine teknolojiye çok büyük ağırlık verdik. Mesela Türkiye’deki ilk yazılımları, biz İSKİ’de yaptık. En ileri bilgi işlem merkezlerini o dönemde kurduk” dedi. Eroğlu, dünyada teknolojik bir yarış olduğunu belirterek, “Dolayısıyla dünyada teknoloji alanında çok önemli bir yarış var. Teknolojide bu yarışı kazanan ayakta kalır. Yarışı kaybeden de tarih sahnesinden silinir. Çok zeki olan gençlerimizin bu yarışta daha çok çalışması ve önünün açılması lazım” ifadelerini kullandı.

ŞARJ SİSTEMLERİ ÖNEMLİ

Şarj sisteminin ve yazılımının önemine değinen Eroğlu, şunları kaydetti:“Şarj sistemleri de çok önemli. TOGG 2022 yılının sonunda ilk üretime geçiyor. İlk otomobil piyasaya çıkacak. Dolayısıyla bunun bir de şarj sistemleri üzerinde çalışırsanız çok isabet olur. Bir de yazılım çok önemli. Türkiye bazı yazılımları kendi yapmazsa gerçekten çok büyük sıkıntı. Kullandığımız çiplerin yazılımları başka ülkelerin yazılımlarıdır. Ancak ülkemizde de son zamanlarda ilk defa çiplerde yerli yazılım ile yerli çip üretme konusunda çalışmalar bulunmaktadır. Artık yurtdışına bağımlı olmamamız gerekiyor. Her şeyin yerli ve milli olması gerek. Bütün sosyal medya yabancıların elinde. İstediğini sınırlıyor, istediğini kapatıyor, istediğine izin veriyor, kontrol ediyor. Yazılımları biz yapalım. Yazılımlarda da destek isterseniz yardımcı oluruz.”

TEKNOFEST’İ İSTİYORUZ

2022 yılının Kurtuluş Zaferinin 100. yılı olduğunu söyleyen Eroğlu, TEKNOFEST yarışlarını Afyonkarahisar’da yapmayı istediklerini ifade ederek, “2022 bizim için çok önemli. Zaferin yüzüncü yıl dönümünü kutlayacağız. Dolayısıyla TEKNOFEST’in bazı yarışmaları da Afyonkarahisar’da yapılabilir. Afyonkarahisar’da yapılan yarışları ‘Zafer TEKNOFEST’ olarak adlandırabiliriz” dedi.Daha sonra Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu AKÜMOBİL takımının tasarladığı ve ürettiği “FRİG VEGA” elektrikli aracı ile yolculuk yaptı.Son olarak öğrenci kulüp ve topluluklar atölyesini ziyaret eden Çiçek ve Eroğlu burada öğrencilerce yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldılar. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim