AK Parti Afyon ve Kütahya Milletvekilleri dün Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya geldiler. Bakan Karaismailoğlu ile Afyon ve Kütahya Milletvekillerinin görüşmelerindeki ana konu Zafer Havalimanı idi. Havalimanı ile ilgili olarak Bakan Karaismailoğlu’na 5 madde halinde önerilerini sıralayan heyetin taleplerinin bazılarına Bakandan olumlu cevap gelmeyince, Milletvekilleri önerilerinin gerekçelerini uzun bir şekilde anlattılar.

EROĞLU AĞIRLIĞINI KOYDU

Milletvekillerini teker teker dinleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, iki madde hariç diğerlerinde mutabık olduklarını söyledi. Bakanın bu sözü üzerine Afyon Milletvekilimiz Veysel Eroğlu devreye girerek tüm ağırlığını koydu ve ileri tarihe bırakılacak olan iki maddenin de bir an önce halledilmesi gerektiğini vurguladı. Eroğlu ve diğer Milletvekillerinin ısrarı karşısında Bakan Karaismailoğlu, ‘İnşaallah tamam. Sizlerin bu birlikteliği ve ısrarı karşısında bize de uygulamak düşer’ şeklinde konuştu. Milletvekilleri TBMM’de Bakan Karaismailoğlu’nun makamından mutlu bir şekilde ayrıldılar.

MİLLETVEKİLLERİ

BAKANA NE ÖNERDİ?

  1. Belçika’dan Zafer Havalimanına gelişlerin önü açılsın.
  2. Eskişehir Havalimanına inen yolculardan 5 euro alınırken, Zafer Havalimanına inen yolculardan 10 euro alınıyor. Zafer Havalimanına inen yolculardan da 5 euro alınsın.
  3. Belçika’da Zafer Havalimanına gidiş ve geliş için isteyen her firmaya bilet kesme yetkisi verilsin. (Terör ve FETÖ olaylarına karışanlar hariç)
  4. Zafer Havalimanına diğer havalimanlarından ve farklı yönlerden de gelişlerin önü açılsın. Seferler konulsun.
  5. Isparta ve Burdur’dan Hac ve Umre ziyareti için gidecek yolcular Antalya Havalimanına yönlendiriliyor. Antalya Havalimanının yoğunluğu da bilinmekte. Bu nedenle bölgeden Hac ve Umre için gidiş gelişler için sadece Zafer Havalimanı kullanılsın.

>>ODAK ÖZEL HABER/NURETTİN GÜZBEY