Eğitimden geçtiler

Sandıklı Müftülüğü tarafından Camiler ile Kur’an kurslarında açılması planlanan yaz Kur’an kurslarında görev alacak personellere “Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” verildi.

Sandıklı  Müftülüğü toplantı salonunda yaklaşık iki gün boyunca sürdü.İlçe Müftüsü Davut Çalışkan tarafından verilen seminerde yaz kur’an kursunda eğitim öğretim esasları konusunda bilgeler verildi. Merkezde bulunan 36 camide olmak üzere belde ve köylerde 74 cami ve 36 Kur’an kursunda çocuklara yönelik yaz kur’an kursu eğitimleri verilecek.Akü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Mücahit Gültekin seminerde eğitimci olarak katıldı.

34 camide mukabele 

Eğitim semineri sonunda açıklama yapan İlçe Müftüsü Davut Çalışkan; “Çocukların camilerimiz veya Kur’an Kurslarımıza gelerek eğtim almaları konusunda vatandaşımız bilinçli davranmaktadır. Müftülük olarak ta her cami ve Kur’an Kursumuzda Yaz Kur’an Kurslarımız devam ettirilerek, bütün camilerimizde mukabele okutulacaktır. Merkezde ise 34 camimizde Bayanlara Yönelik Mukabele proğramı yapılarak bayanlarımızın camide mukabeleye katılmaları sağlanacaktır. Bütün Halkımızın Ramazan-ı Şerif ayını kutlar, ülkemize milletimize ve alemi islama hayırlar getirmesini niyaz ederiz.” dedi.