ENGELSİZ GASTRONOMİ VE TERAPİ MERKEZİ MÜJDESİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Korel Otel’de program düzenlendi. Programa katılım sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrimizde yaşayan engelli bireylere müjde verdi. Başkan Zeybek 3 Aralık’ın engellilerin hakları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması açısından anlamlı bir gün olduğunu belirterek şöyle konuştu; “ Engellilik bir ayıp değildir, bizleri yaratan Allah bu şekilde takdir buyurmuş imtihan ediyor olabilir. Engelli olmayacağız diye bir garantimiz yok. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bizlere düşen görev kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırıcı işler yapmaktır. Bu kapsamda kaldırım taşlarını yeniden düzenliyoruz, rampalar yapıyoruz. Yollara engelli bireylerimiz için sarı şeritler çekiyoruz. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve sosyal hayatlarını daha da aktifleştirmek adına onlar için özel Engelsiz Gastronomi ve Terapi Merkezi yapıyoruz. Kısa zamanda da hizmetinize sunacağız. Bu merkezde engelli bireylerimizin istihdamı da sağlanacak, onlar için yeni bir iş ve aktivite sahası oluşturup, kurslar ve aktivitelerden yararlanabilecekler. Sevgi var ise engel yoktur düşüncesi ile bu programın farkındalık oluşturmasını temenni ederek, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

ZEYBEK BAŞKANDAN KRAVAT HEDİYESİ

Başkan Mehmet Zeybek, konuşmasının ardından tüm masaları tek tek dolaşarak engelli bireylerle yakından ilgilendi. Kravatını beğenen engelli bireye Başkan Zeybek, günün anısına kravatını hediye etti. Başkan Zeybek, engelli bireylerle bol bol fotoğraf çektirerek, sohbet etti.

GÖNÜLLERİ MEST ETTİLER

Afyonkarahisar’ın gururu down sendromlu milli atlet Münevvere Yılmaz’ın da katıldığı programda İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından "İslam'ın engellilere bakışı ve sağladığı kolaylıklar" konulu bilgiler paylaşılırken, din görevlileri de tasavvuf müziği eserlerini icra etti. Engelli vatandaşları temsilen konuşan Kübra Saltık ise engelli bireylerin toplumdan beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Program, protokolün engelli bireylere hediye takdimiyle sona erdi. >>ODAK HABER MERKEZİ