Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, asgari ücretin insanca yaşamaya yetecek ücret olması gerektiğini söyleyerek, “2022 yılı asgari ücret gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekse vatandaşlarımız tarafından tartışma konusu oldu. Siyasiler ve STK’lar mağdur olan asgari ücret çalışanlarının bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Şuanda kamuoyundan gördüğümüz kadarıyla hem hükümet hem de sendikalar tarafından 4 bin TL olacağı yönünde gündeme geldi” dedi.

ARTIŞ HAZİNEDEN KARŞILANMALI

“TÜRK-İş Temsilcisi olarak değil, Muharrem Uslu olarak asgari ücretin 4 bin TL’nin üzerinde bekliyorum” diyen Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Tabiki buda işveren ve hükümet tarafından 3’lü mutabakat ile olacak. Aynı zamanda TÜRK-İş’in 4 bin TL’nin altında çıkacak bir rakama imza atacağını düşünmüyorum. Asgari ücretliye bir artış sağlanacaksa buda hazineden karşılanmalıdır” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET KORUNMALI

Dikkat çeken bir konuyu gündeme getiren Uslu, “Bizim işçimizin asgari ücreti artarken işinin de devam etmesi gerekiyor. Esas sorun artıştan sonra bunu muhafaza etmesi gerekiyor. Alınan maaşta erime olursa bir şey ifade etmeyecektir. Artışın korunması gerekiyor. Asgari ücret korunmazsa işçi yine aldığı ücret ile geçinemeyecektir” ifadelerini kullandı. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim