Gözler 2022 yılında uygulanacak olan asgari ücret zammına çevrilirken ilimizdeki iş insanlarına ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine “Asgari ücret ne kadar olmalı” diye sorduk. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, son günlerde artan döviz kuruna dikkat çekerek, “Dövizlerdeki artıştan dolayı temel ihtiyaç maddelerinin tamamının fiyatları arttı” dedi.

GÖNÜL İSTER Kİ 4 BİN 500 TL OLSUN

Asgari ücretle geçinen çalışanların alacağı maaşların 3 bin 750 TL olması gerektiğini belirten Başkan Merdivenci, “Gönül ister ki 4 bin 500 TL olsun. Ancak, burada işverenleri de düşünmek gerekiyor. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıkladığı gibi  asgari ücrette vergi kaldırılmalı, Gelir Vergisi dilimleri yükseltilmeli, Asgari ücret desteği artırılmalı emek, alın teriyle çalışanlar ve işverenler  desteklenmeli” diye konuştu.

İŞLETMELER ZARAR GÖRMEMELİ

“Asgari ücret enflasyon oranı üzerinde artmalı” diyen ATSO Meclis Başkanı Merdivenci sözlerine şöyle devam etti: “Asgari ücrette vergi kaldırılmalı, gelir vergisi dilimleri yükseltilmeli, asgari ücret desteği artırılmalı, İşletmelerin sürdürülebilirliği de zarar görmemeli, maliyetler düşürülmeli” ifadelerini kullandı.

YASA YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

İşçi ve işveren arasındaki kıdem tazminatı konusunun yeniden gündeme gelmesi ve üzerinde yeni bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Merdivenci, “Kıdem tazminatının baştan sona yenilenmesi gerekiyor. Gerekirse devlet bir fon oluşturmalı biz işverenlerde aynı SSK primi öder gibi işe giriş tarihinden itibaren her işçimiz için bu fona ödeme yapmalıyız. İşçinin iş yerinden ayrılması veya çıkarılması durumunda kıdem tazminatı taraflar arasında herhangi bir problem oluşturmamalı” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ