Ukrayna'nın Afyonkarahisar Fahri Konsolosluğu açılış töreni gerçekleştirildi.  NG Afyon Termal Otelde düzenlenen Ukrayna Afyonkarahisar Fahri Konsolosluğu açılış törenine Büyükelçi Vasyi Bodnar'ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, protokol üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

GURUR VE MUTLUYUM

Açılış töreninde konuşan Ukrayna Afyonkarahisar Fahri Konsolosu Erkan Güral, “Kütahya’da gerçekleştirilen atama töreni ile Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya illerinin bugün itibariyle Fahri Konsolosluk görevini üstlenmenin onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Başlangıçta bunun sadece elçilik olduğu fikriyatı bende vardı. Ancak dün Büyükelçilik tarafından sunulan atama yazısını okuyunca gerçekten bu işin önemini ve gururunu birkez daha farkına vardım” dedi. 

BÖLGESEL İŞBİRLİKLER GELİŞTİRİLMELİ

Güral sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve onayı ile Ukrayna Dışişleri Bakanı ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleri ile gerçekleşen bu atamanın üzerime getirmiş olduğu görev ve sorumluluğun bir kez daha farkına vardım. Fahri Konsolosluk nedir diye tabiî ki araştırmalar ve çalışmalar yaptım. Genel kanaat şudur, iki ülke arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi, bölgemizde yaşayan Ukrayna’lı vatandaşlarımızın istek talep ve sorunların olması durumunda kendilerine yardımcı olmak ve bölgesel işbirliklerin geliştirilmesi” diye konuştu. 

AFYON’DAKİ ZENGİNLİK SAYMAKLA BİTMEZ

“Bölgesel işbirlikleri denilince tabiî ki ekonomi formunun Afyonkarahisar’da düzenlenmesinden başka bir seçenek olunamazdı” diyen Güral, “Bugün Büyükelçi Vasyi Bodnar ile birlikte Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i ziyaret ettik. Bu ziyarette Valimiz ile Belediye Başkanımız Afyonkarahisar’ın tarihi güzelliklerini misafirlerimize anlattılar. Öne çıkan bu güzellikleri not almak istedim ama not alınamayacak kadar çoktu. Çünkü Afyonkarahisar gerçekten sahip olduğu ticari potansiyel ve kaynakları zengin bir ilimiz ki saymakla bitmez” ifadelerini kullandı. 

EKONOMİK PROGRAMLAR OLUŞACAK

Afyonkarahisar’ın zengin bir coğrafya içerisinde bulunduğunu ifade eden Güral, “Tabiki bu zengin coğrafya içerisinde Afyonkarahisar’daki değerleri iş insanları ile birlikte Ukrayna tarafından ekonomiye nasıl dönüştürürüz diye düşüncelerimiz olmuştu bunları konuştuk. Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir Ukrayna’ya bir seyahati olacak. Bu seyahat ile birlikte yeni hedefler ve yeni ekonomik programlar oluşacak. Bizde Afyonkarahisar-Kütahya ve Eskişehir için bu zenginlikleri nasıl hayata geçirebiliriz bunları konuşacağız” dedi. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

Editör: TE Bilisim