Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 bin 253 TL olarak açıklanan ve işçi ile işvereni memnun eden 2022 yılı asgari ücret maaş oranını günler öncesinden ODAK Gazetesi olarak Afyonkarahisar’daki STK Temsilcilerine ve işadamlarına sormuştuk. MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek, 2022 yılında geçerli olacak olan askeri ücretin 4 bin TL olması gerektiğini ve vergi yükünün hafifletilmesi gerekildiğini belirtmişti.  ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ise asgari ücretle geçinen çalışanların alacağı maaşların 3 bin 750 TL olması gerektiğini belirterek, gönül ister ki 4 bin 500 TL olsun. Ancak, burada işverenleri de düşünmek gerekiyor ifadelerini kullanmıştı.   TÜMSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Birliktir ise asgari ücretin 4 bin 200 TL beklediklerini vurgulamıştı. 

USLU, DOĞRU TAHMİNDE BULUNDU

Özlemin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bilgici, 2022 yılında asgari ücretin 4 bin TL olması gerektiğini söyleyerek, bu atışı yaparken işverenin vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini vurgulamıştı. TÜRK-İş Temsilcisi Muharrem Uslu ise 2022 yılında geçerli olacak olan asgari ücretin 4 bin 250 civarında beklediklerini söyleyerek doğru tahminde bulundu. Alimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ise günler öncesinden asgari ücret komisyonuna çağrıda bulunarak, işçi ve işverenin sırtındaki vergi yükü kaldırılmalıdır ki, işçi hak ettiği ücreti alsın demişti.

TAHMİNLER 4 BİN TL İLE 4 BİN 500 ARASINDAYDI

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bekir Koçak ise, 2022 yılında yapılacak olan asgari ücret zammının 4 bin 500 TL olması gerektiğini söyleyerek, 4 bin 500 TL ne öldürür ne yaşatır yorumunda bulunmuştu.  Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan da 2022 yılında geçerli olacak olan asgari ücretin asgari geçim indirimi dahil 4 bin TL olacağını tahmin ettiklerini söylemişti. 

VERGİ YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİNE DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ

Artuk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk ise 2022 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücret zammıyla ilgili beklentisini ODAK’a açıklamış ve asgari ücretin 3 bin 400 ile 3 bin 500 TL olabileceğini, vergi yükünün hem işveren için hem de çalışan için enflasyon farkının gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirmişti. Belediye İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin’de  2022 yılında geçerli olacak olan asgari ücretin 4 bin TL olacağını tahmin etmişti. >>GÖKHAN KOCAASLAN