Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İç Mimarlar Odası Genel Başkanı İç Mimar Emrah Kaymak ve İç Mimarlar Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi İç Mimar Zakire Alimoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide “İç Mimarlık Mesleği” ele alındı.

AKÜ İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda yapılan söyleşiye TMMOB İç Mimarlar Odası Genel Sekreteri İç Mimar Turan Ayçiçek, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanları, AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Bölüm Başkanı Öğr. Grv. Seda Mazlum, mezun iç mimarlar ve öğrenciler katıldı.

Söyleşi programı, AKÜ GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu’nun açış konuşmasıyla başladı. Okuyucu, İç Mimarlar Odası ile Bölümleri arasındaki işbirliğinin bundan sonra da devam ederek farklı etkinliklerin ve eğitimlerin düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi ve bu konuda İç Mimarlar Odası’ndan destek istedi. Söyleşiye katılımlarından dolayı da TMMOB İç Mimarlar Odası Genel Başkanı İç Mimar Emrah Kaymak ile İç Mimarlar Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi İç Mimar Zakire Alimoğlu’na teşekkürlerini iletti.

TMMOB İç Mimarlar Odası Genel Başkanı İç Mimar Emrah Kaymak ise öğrencilerle mesleki deneyimlerini paylaşarak, İç Mimarlık mesleği hakkında bilgi verdi. İç Mimarlık mesleğinin tarihçesinden de bahseden Kaymak, mesleklerinin çok eski yıllara dayandığını ifade etti. 1905 yılında Elsie de Wolfe’un ilk profesyonel kadın dekoratör olarak adlandırıldığını ve dünyada İç Mimarlık mesleğinin nasıl başladığını anlattı. Kaymak, İç Mimarlık eğitiminin dünyada ve Türkiye’de nasıl başladığından bahsettikten sonra, İç Mimarlar Odalarının örgütlenmesi, amaçları, üyelik işlemleri ve yönetim şeması ile ilgili detaylı bilgiler aktardı. İç Mimarların yasal haklarına da değinerek, meslek etiği üzerine konuşmasını sürdürdü.

İç Mimarlar Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi İç Mimar Zakire Alimoğlu ise konuşmasında İç Mimarlar Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliği ile AKÜ GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü arasındaki işbirliğinin güçlenmesini istediğini, kariyer günleri etkinliği planladıklarını, öğrencilere mesleklerine dair etkinliklerin gerçekleştirilmesinde destek olacaklarını ifade etti. Söyleşi, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. >>MERVE CÖNK

 

Editör: TE Bilisim