Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, il yönetimi ve MHP Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine başlatılan 'Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyası' kapsamında sahaya indiler. İl genelinde indirim kampanyasına katkı sunmaları için esnaf, üretici, tüccar, süpermarket yöneticileri ve sanayicilerle bir araya geldiler.

BİRLİK BERABERLİK ŞEHRİYİZ

Ziyaretlerde konuşan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin talimatları ile döviz kurundaki gerileme sonrası temel ihtiyaç ürünleri başta olmak üzere diğer ürünlerde indirime gidilmesi konusunda yurt genelinde olduğu gibi MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığımızca teşvik ve katılım kampanyası başlattık. Bu çerçeve de indirim kampanyasına katkı sunmaları için esnaf, üretici, tüccar, süpermarket yöneticileri ve sanayicilerle bir araya geliyor milletimiz adına ilgili herkesten indirim kampanyasına katkıda bulunmalarını talep ediyoruz.  Afyonkarahisar’ımız yardımseverdir, birlik ve beraberliğin şehridir.  Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyamız kapsamında şehrimizin iş adamları, sanayicilerimiz, üretici hemşerilerimiz, esnaflarımız imkânları çerçevesinde bu kampanyaya destek oldular. ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ anlayışı ile bu dönemde bir ve beraber olacağız” dedi.

BİR MUMDA BİZ YAKABİLİRİZ

Milletvekili Taytak, “Piyasalarda beklenen güven, yine hükümetten beklenen adımlarla sağlanmıştır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin, partimizin grup toplantısında dile getirdiği ‘Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına, temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri millî birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır’ şeklindeki düşünce ve ifadeleri, tüm ülkemizde karşılık bulmuş ve pek çok üründe indirimler gerçekleşmiştir. Bizim temennimiz, herkesin elini taşın altına koymasıdır. Örtünme, beslenme ve barınma sorunlarının hep birlikte, vicdan seferberliğiyle üstesinden gelmek mümkündür. Karanlıktan şikâyet etmek yerine bir mum da biz yakabiliriz. Faiz lobisinin şiddetlenen tazyik ve telkinlerine, zillet ittifakının seriye bağlanan bittik ve tükendik propagandasına hiçbir şekilde kulak asmadan tıpkı ahilik kültüründe yaşandığı gibi darda ve zorda kalan insanlarımıza şefkat elimizi uzatabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Bir tek vatandaşını dahi mağdur etmemek için politikalar ve stratejiler geliştirmiştir. Cumhur İttifakı olarak 2023 seçimlerinde de Allah’ın izniyle tarihi bir zaferle çıkacağımıza inancımız tamdır” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ