Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arasındaki Sayıştay raporları ve Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ile YÜNTAŞ hakkında merak edilenler hakkında bilgiler verdi. Başkan Zeybek, birilerin bulanık suda balık avlamaya çalıştığını söyledi. 

Afyonkarahisar Belediyesi 2022 yılının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında toplandı. Toplantıda 01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arasındaki Sayıştay raporları hakkında meclise bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmede; “Afyonkarahisar Belediyesinin 2020 yılına ilişkin belirtilen mali tabloların tüm önemli yönleri ile doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denildi.  

MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI

Bunun üzerine Belediye Meclis Üyesi Murat Çelikbaş, özellikle basına yansıyan Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ile YÜNTAŞ hakkında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bilgi vermesini istedi. Bunun üzerine söz alan Başkan Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ile YÜNTAŞ hakkında merak edilenler hakkında bilgiler verdi. 

HER ŞEYİMİZ AÇIK

Birilerin bulanık suda balık avlamaya çalıştığını söyleyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Zeybek, “Şöyle arkasına dönüp de kendi partisinin ne yaptığına baktığı yok. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Her şeyimiz açık. Özel Kalem Müdürümüz Mehmet Savaş, personelimizi Özel Kalem Müdürlüğünden kadroya alıyorum. Başkan Yardımcısı” dedi.

SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Harcamada sıkıntılarının olmadığına dikkat çeken Başkan Zeybek, “Merak eden arkadaşlar olursa dışarıdakiler için diyorum. Elhamdülillah burada bulunan arkadaşlarımızdan sıkıntımız yok. Gelsin onlara hesabını veririz. YÜNTAŞ’ta da kurulduğu günden bugüne kadar hiç denetim geçirmemiş. Kurulduğu günden bugüne kadar denetim geçirdi onu da Sayıştay müfettişlerinin söylediği teşekkür edip ayrıldılar. Öyle merak edilecek hisse dağılımı nedir, ne değildir diye veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Orada da her şey şeffaftır” diye konuştu. >>GÖKHAN KOCAASLAN