Atriyalseptaldefekt (ASD) ismi verilen kalp deliklerinin yüzde 80’inin OstiumSekundum tip ASD’ler olduğunu ve bu tip kalp deliklerinin ameliyatsız yöntemle (şemsiye yöntemi) kapamaya uygun olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Ali Seydi Özgül, “35 yaşındaki hastamızı 1 ay önce inme şikâyetleri ile dış merkezde değerlendirilmiş. Yapılan tetkiklerde kalbin sol ve sağ kulakçıkları arasında bulunan duvarda yaklaşık 16 mm’lik delik tespit edilmiş. Ameliyatsız kapatma işlemi için de tarafımıza refere edilmiş. Erişkin yaşa ulaşmış hastalarımız elbette kalp deliğini ilk duyduklarında şaşırıyorlar” diye konuştu.

Ameliyatsız yapıldı         

Ameliyatsız (Perkütan) ASD kapama yönteminin, anjiyodan bir farkı olmadığının altını çizen Uzm  Dr. Ali Seydi Özgül, “Hastamızın kalp deliğinin kapama işlemine uygun olduğuna karar verdik. Anjiyografi laboratuvarımızda hastaya sağ kasık bölgesindeki toplardamar vasıtasıyla katater yerleştirip, ardından bu katater ile kalp deliğinden geçerek delik olan bölgeyi 18 mm’lik Kapama Cihazı (Şemsiye Yöntemi) ile başarılı bir şekilde kapattık.” dedi.              

Teşekkür etti

35 yaşında kalbinin delik olduğunu öğrenen hasta ise 1 ay öncesine kadar hiçbir şikâyetinin olmadığını belirterek, “Doktorumuz Ali bey kalbin delik dediğinde çok şaşırdım ve korktum. Ancak doktorumuz ameliyatsız yöntemden bahsettiğinde çok rahatladım. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Burada gördüğümüz tedavi dışında çalışanların hijyene verdikleri önem ve bizlere yaklaşımları çok hoşuma gitti. Başta doktorum Uzm.Dr. Ali Seydi Özgül olmak üzere ekibine ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederim” diye konuştu.