2021 yılında çıkarılan yargı paketlerinden de söz eden Özkaya şöyle konuştu; 1932 yılından beri icra dairelerince uygulanan fiziki satış usulü kaldırılarak elektronik satış uydu getirildi. Açık artırmalarda internet üzerinden daha fazla kişinin katılabilmesi sağlanmaktadır. Böylece hem haczedilen malların satışı, hem de tarafların mağduriyeti ortadan kalkacaktır. Bununla birlikte ifade özgürlüğü ile ilgilendiren kararlarının istinaf mahkemelerinden sonra bir kez de Yargıtay tarafından incelenmesi sağlanmıştır. Soruşturma aşamasında tutukluluğa azami süre getirilmiştir. Mesleki kalitenin arttırılması için hukuk mesleklerine giriş sınavı getirilmiştir. Avukatlık stajına başlamak için hukuk mesleklerine giriş sınavında başarılı olma şartı getirilmiştir. Bazı ceza uyuşmazlıklarının savcı ile failin arasında anlaşmasına dayalı olarak mahkeme kararı ile hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak yeni bir yargılama usulü olan seri mahkeme usulü getirilmiştir.

MUHALEFETE TAVSİYE; YOKSA AKIL SAĞLIĞINIZI BOZARSINIZ

“Yerli otomobilimiz inşallah bu yıl seri üretime geçiyor” diyen Özkaya şöyle devam etti; Yakın zamanda inşallah bizler de binmeye başlayacağız. Ben geçen yıl ‘bu aracı üreteceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağımız’ dediğimde bir kısım muhalefetteki arkadaşlar ‘hani nerede fabrika’ diye sordular. Hatırlıyorsunuz değil mi? Fabrika Bursa Gemlik'te 1 milyon 100 bin metrekare arazi içerisinde kurulu. Hatta araç Amerika'da da bir fuarda görücüye çıktı. Bu arkadaşlara şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum; Yabu milletin başarısından gurur duyun. Bu sizi perişan etmesin, kimyamızı bozmasın. Yani milletin başarısından mutlu olun. Bu başarı milletin başarısıdır. Dolar yükselince bu beyefendiler çok affedersiniz göbek atıyor, ülke sıkıntı yaşarsa bunlar mutlu oluyor.”

ARABA KÖTÜ OLURSA BUNLAR MUTLU OLUYOR

“Araba kötü olursa bunlar mutlu oluyor, araba dünyada ses getirirse bunlar mutsuz oluyor” diyen Milletvekili Özkaya, “Dolar düşüyor mutsuz oluyorlar, dolar yükseliyor keyiflen gülüyorlar. Türkiye SİHA üretiyor mutsuz oluyorlar, Türkiye ihracat yapıyor mutsuz oluyorlar. İki tane atak Filipinler'e teslim edildi. Pakistan'da motor sebebiyle biraz gecikme oldu. Hemen başladılar ‘Pakistan almıyor’ diye. Yani bu milletin başarısına çamur atmaktan zevk almak için insanın gerçekten ciddi bir tedaviden geçmesi lazım. Ciddi bir doktora görünmesi gerekir. Ben bu dostlara milletin başarısından mutlu olacağı bir şeyler çıkarın tavsiyesinde bulunuyorum. Aksi halde akıl sağlığınızı bozarsınız yazık olur” dedi.

DAZKIRI VE SİNANPAŞA’YA ADLİYE TALEBİ VAR

Milletvekili Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Adliye inşaatlarımızın büyük bir kısmı bitti. İlçelerimizden Dazkırı ve Sinanpaşa’nın bir talebi var. Bunun dışında talep yok. Mevcut cezaevimizdeki tüm tutukluları yeni cezaevine aktaracağız. Oranın ön kısmına inşallah bir ticaret merkezi arka kısmına da büyük adliye yaparak burada kendi ekonomik döngüsünü sağlayacak bir sistemle tamamlayacağız. Ticaret merkezinin üst katları avukatlık ofisleri olacak. Afyon’un 50 yıllık 100 yıllık ihtiyacını çözecek yatırıma en kısa zamdan başlamayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EN UCUZ EKMEK AFYON’DA

En ucuz ekmeğin Afyonkarahisar’da yenildiğini belirten Milletvekili Ali Özkaya, “Bir diğer ilimizde Ağrı diye biliyorum. Toprak Mahsüller Ofisinin fabrikalara verdiği un sayesinde en ucuz ekmeği biz yiyoruz.

Tarımla ilgili bittik battık diyenleri duyuyoruz. Yüzde 152 küçükbaş sayımız artmış. Büyükbaş sayımız yüzde 64 artmış. Hani bittik battık diyenlere bunu gönderiyoruz. Afyon tarımda büyümeye gelişmeye devam ediyoruz. Fiyatlar doğru yükseldi. Yem pahalandı. Devlet olarak biz çiftçiden 2500 liraya arpayı, yurt dışında da getiriyoruz,  1900 liraya çiftçimize veriyoruz. Bunu üretebilsinler diye. Şimdi biraz daha arttı. Çiftçimizi desteklemeye devam ediyoruz bu desteklerimiz devam edeceğiz” dedi. >>GÖKHAN KOCAASLAN