AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Pof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan’ın katımıyla 2021 yılını değerlendirme toplantısı düzenlendi.

SAHADA HAZIRLANAN RAPORLAR İLETİLDİ

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı.  Uluçay,  “Değerli basın mensupları geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında milletvekillerimiz ile birlikte sahada hazırladığımız raporları orada sunma fırsatı bulduk. Raporlarımız kapsamında şeker üretimi konusunda önemli bir konumda olan Afyonkarahisar’da şekerin dahil olduğu sektörlerde şeker hammaddesi tedariki konusunda yaşanan sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik” dedi

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN SÖZ ALDIK

“Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan sorunu Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ileterek konunun takipçisi olacağı sözünü aldık” diyen İl Başkanı Uluçay, “Öte yandan yine son zamanlarda artan gübre fiyatları dolayısıyla kullanımının azalmasını da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Raporumuzda üreticilerimizin gübre kullanımının yüzde 40 azaldığını, bunun da rekolteye yansıyacağını ifade etti. Şubat - Mart aylarındaki ikinci gübre atımında üreticilerimizin bir destek beklediklerini, verilecek desteğin rekolteye yansıyacağını arz ettik” diye konuştu.

“TARIM BAKAN YARDIMCISI AKİF ÖZKALDI İLE GÖRÜŞTÜK”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı'nın ev sahipliğinde geçtiğimiz Salı günü düzenlenen Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki yatırımların görüşüldüğü toplantıya katıldıklarını kaydeden Uluçay, “milletvekillerimiz ve başkanlarımızla katılarak Afyonkarahisar’a yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak projeleri tek tek değerlendirdik” ifadelerine yer verdi.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Uluçay, “Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’eAfyonkarahisarla ilgili hem vatandaşlarımızın hemde bizim tüm taleplerimizi dinleyerek, ortak kararlar alarak birlik ve beraberlik içerisinde hızlıca Ankara’da ilgili makamlara ileterek çözümü  için gayretlerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ZEYBEK’İ TEBRİK ETTİ

Uluçay “Afyonkarahisar Belediyesinin şehrin muhtelif yerlerinde yaptığı yatırım ve çalışmalar sadece şehirde yaşayanların değil, Türkiye genelinde de dikkatini çekiyor. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in Türkiye geneli en başarılı belediye başkanları arasında olmasından dolayı kendisini ve ekibini tebrik eder, görevlerinde muvaffakıyetler dilerim” dedi.

ÇOBAN’A TEŞEKKÜR

Uluçay ayrıca 2019 yerel seçimlerinden bugüne kadar Afyonkarahisar merkezde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde yapmış olduğu yatırımlardan dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ı da tebrik etti. Uluçay, “Türkiye’de en güçlü ekipman ve kadroya sahip İl genel meclisi olmasından dolayı da tüm ekip arkadaşlarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Görevlerinde muvaffakiyetler dilerim” dedi.

CUMHUR İTTİFAKINA TEŞEKKÜR

Uluçay Cumhur ittifakına da teşekkür ederek şöyle konuştu; Ülkemiz ve Afyonkarahisar’ın menfaati için hiçbir zaman elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Cumhur ittifakımız Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanımız Sayın Mehmet Kocacan’a ve Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak’a ayrı ayrı teşekür ederim. Cumhur İttifakına destek olan Büyük Birlik Partisi İl Başkanımız Veysel Avşar’a da ayrıca teşekkür ederim.”

“CHP OLSAYDI ATATÜRK OLMAZDI”

Uluçay konuşmasında konuyu İslam dinini aşağılayan CHP’lilere getirdi. Uluçay şöyle dedi; “Değerli basın mensupları aslında bu toplantıda CHP ile ilgili tek kelime etmeyecektim ama yüreğime ağır gelen, ruhumu daraltan benim inancıma ‘orta çağ’ yakıştırmasını yapanlara birkaç kelam etmek istedim. CHP demek maalesef kokuşmuş orta çağ, barbar Roma zihniyeti demek, faşistlik demek, cehalet demektir. İstanbul’da hortumculuk, Eskişehir’de heykel demektir, Didim’de sevgilisinin heykelini diken belediye başkanı demektir. CHP'nin alameti farikası İslam karşıtlığı, düşmanlığıdır... Bu düşmanlığı gizlemek için düşmanı olduğu İslam’a tavizler verir takiyye yapar, içinde gizlediği nefret gün gelir ağzından orta çağ feryadı ile açığa çıkar. Düşünebiliyor musunuz Zübeyde hanım CHP döneminde yaşasaydı eğer, başörtülü diye oğlunun mezuniyet törenine katılamayacaktı. Oğlu da annesi başörtülü diye orduya alınmayacaktı. Yani ‘olmasaydı olmazdık’ diyenler önce olsaydılar, Atatürk olmazdı. CHP Budur” dedi.

“İNŞALLAH KORONADAN KURTULMUŞ OLURUZ”

“Turkovac’ın acil kullanım onayı aziz milletimize hayırlı olsun” diyerek sözlerine devam eden Uluçay konuşmasında, “Değerli basın mensupları Türkiye'nin güçlü bir aşı geçmişi olduğunu unutmamak gerekiyor. TURKOVAC, son elli yıldan sonra hücreden başlayarak üretim safhasına kadar gelen ilk yerli aşımız olma özelliğine sahiptir. Aldığımız bilgilere TURKOVAC aşısı Sağlık Bakanlığına teslim edildi. TURKOVAC’a aşırı bir talep olması dolayısıyla seri üretime girmiş, en kısa sürede tüm Türkiye’ hastanelerde olacak. Bu başarı, Türkiye’nin başarısıdır. Bu başarı, Bilim insanlarımızın başarısıdır. Dünyada coronavirus aşısı üreten ve Dünya Sağlık Örgütünce onaylanan nadir ülkelerden biri Türkiye olmuştur. Türkiye’yi 9 aşı üreticisi ülkeden biri yapan bu başarı için 500 kişilik ekip 18 ay boyunca gece gündüz demeden çalıştı. Aşıya erişimde büyük adaletsizliklerin olduğu dünyamızda TURKOVAC inşallah umut olacak! Turkovac, snovac’tan üstün, pfizerbiontech ile eşdeğer seviyededir. İnşallah Turkovacile birlikte coronadan da kurtulmuş oluruz” ifadelerine yer verdi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim