Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası 2022 yılı Olağan Genel Kurulu bir düğün salonunda yapıldı. Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odasına üye olmayanlar salona alınmazken Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkan Adayı Yusuf Selçuk Yıldırım bu duruma tepki gösterdi. Mevcut Başkan Atila Kocabaş ile Başkan Adayı Yusuf Selçuk Yıldırım arasında ve kapıda gerginlik yaşandı. Emniyet ekiplerinin araya girmesi ile gerginlik kısa sürede sona erdi ve genel kula geçildi.  Divan teşekkülünün oluşturulması ile başlayan Genel Kurulda faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilanço gelir gider hesapları okunarak üyelerin oyuna sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

ÜYELERDEN DESTEK İSTEDİ

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkan Adayı Yusuf Selçuk Yıldırım, “Kongrede 4 yıllığına odamızı yönetecek kadroları seçeceğiz. Allah’ım nasip eder, sizlerde takdir gösterirseniz yönetime talibiz. Çünkü biz odamızın taze bir kana genç, dinamik, enerjili kadroya ihtiyaç olduğuna inanıyoruz bu sebeple hizmete talibiz. Bunun için heyecanlıyız ve sizlerin desteklerini bekliyoruz. Artık gün değişim günüdür. Bunu tayin edecekte sizlersiniz” dedi.

ADAY DEĞİLİM DEDİNİZ ADAY OLDUNUZ

Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı Atila Kocabaş’a seslenen Yıldırım, “Geçtiğimiz dönemde son dönemim demiştiniz. Bakıyorum tekrar adaysınız. Allah aşkına söz bu kadar ucuz mu? Bu davranışı arkadaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Seçim çalışmalarında emlakçı, kahveci, kafeterya, çay ocakları ve internet cafe çalıştıran arkadaşlarımızı ziyaret etme imkanı bulduk. Esnaf arkadaşlarımızın karşılaştıkları sorunları bizzat dinledik. Eğer görev bizlere verilirse bu sorunları hep birlikte el ele vererek ortak akılla istişare ile çözeceğiz. Ayrıca ziyaretlerimizde bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

PANDEMİ DÖNEMİNDE SINIFTA KALDINIZ

Pandemi döneminde Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odasının sınıfta kaldığını ifade eden Yıldırım, “Devletimizin ülkemiz genelinde kahveciler, cafeler, çay ocakları için vermiş olduğu desteğin dışında hangi destekte bulunulmuştur. Belediyemiz esnaf kardeşlerimize yapmış olduğu bin TL’lik yardıma refakatçi olmanın dışında ne yaptılar. Kaldı ki çeşitli bahaneler ile pek çok esnafımız hak ettiği halde bu yardımlardan maalesef yararlanamadı. Bunu bile ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar” ifadelerini kullandı.

HANGİ ESNAFI ARAYIP SORDUNUZ

“Kapalı kaldığımız bu 9 ay süresince Atila Kocabaş başkana soruyorum” diyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Hangi esnafımızı arayıp sordunuz. Hangi esnafımızın derdine derman oldunuz. Biz evimize ekmek götüremeyecek durumdayken siz neredeydiniz.  Salonda alınan özel güvenlik önlemi de neyin nesidir. Kimi kimden koruyoruz. Bize oy versin, vermesin bütün üyelerimiz bizim kardeşimiz arkadaşımızdır. Birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde seçim yapmak varken bu bizlere saygısızlık değil midir?” diyerek sordu. 

ADAY OLMAYACAĞIM DEDİNİZ ADAY OLDUNUZ

Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanı Atila Kocabaş ise konuşmasında üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. 4 dönemdir Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkanlığı yaptığını belirten Kocabaş, “Allah nasip ederse bir dönem daha devam edeceğimi söyledim. Başkan Adayı Yusuf Selçuk Yıldırım sizleri ziyaretlerinde şahsım adına hep aday oldu diyerek anlattı. Ben Yusuf Selçuk Yıldırım’a son dönemim diye bir şey söylemedim. İlk aday olduğunda da son aday olduğunda da kendisine “Gel beraber ve birlikte olalım” diye söyledim. Kendisi “Aday olmayacağım” dedi ve aday olarak çıktı. Başımızın üzerinde yeri var” dedi. 

HERKESİN ADAY OLMAYA HAKKI VAR

“Burada bulunan herkesin aday olmaya hakkı var” diyen Kocabaş, “Biz kendisinin adaylığını kutluyoruz. Kendisine medeni cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Muhakkak eleştiriler olacaktır. Bizim pandemi döneminde ne yaptığımızı, hangi esnafı ziyaret ettiğimizi slayt eşliğinde özellikle yansıttık. Pandemi döneminde oda başkanlarının içerisinde en çok çalışma yapan benim. 14 kez basın toplantısı yaptım. Ankara’da federasyonun toplantısında 90 oda başkanının içerisinde bende vardım ve o toplantıda konuşma yaptım. İktidarı ve muhalefeti ile hiçbir milletvekilini ayırmadan hepsine sorunlarımızı ilettik” diye konuştu.

ELİMDEN GELENİ YAPTIM

Afyonkarahisar Milletvekillerinin Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odasının yakından takip ettiğini hatırlatan Kocabaş, “AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’e bir dosya sundum ve kendisi arayarak dosyanın Bakan Yardımcısında olduğunu söyledi. Buradan bir kez daha Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven’e teşekkür ediyorum. Ben pandemi döneminde esnafı ziyaret etmemiş olabilirim. Pandemi döneminde zaten kahvelerimiz kapalıydı. Pandemi döneminde dükkan sahiplerinden ricada bulundum “Lütfen kahveci esnafından kira almayın” diye söyledim ve elimden geleni yaptım” ifadelerini kullandı.

SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞTIK

Pandemi döneminde Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası Başkan Adayı Yusuf Selçuk Yıldırım ile 3-4 defa görüştüğünü söyleyen Kocabaş, “Sadece Afyonkarahisar’da değil tüm Türkiye’de ulusal ve yerel basında sesimizi duyurma çalıştık. Ben elemdin geldiği kadar sorunlarımızı dile getirmeye ve çözüm bulmanın yoluna gittik. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Emlakçılar bizim odamıza sonradan dahil oldular. 100 emlakçı esnafımıza mesleki yeterlilik belgesi için aracılık ettik. Sınavları Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliğinin salonunda yaptık” dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. >>GÖKHAN KOCAASLAN