Hastalığı geçirmeyen yada iki doz aşısı bulunmayan bireylerden talep edilen PRC testi dün toplanan Bilim Kurulu kararıyla yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacağı açıklandı.  

PCR TESTİ KALKTI MI?

Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Covid-19 aşısı olmayan işçiler, öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerin yanı sıra uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğundan bahsetti. PCR testi zorunluluğu hakkındaki yeni kararlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır. Salgını gündemimizden çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim” dedi.

KARANTİNA UYGULAMASI NASIL DEVAM EDECEK

Bilim Kurulu Tolantısının ardından PCR testi uygulamasındaki değişimlerin ardından herkesin kafasında karantina uygulamasının nasıl olacağı yönünde sorular oluştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca,Salgının son dönemi ile ilgili aldığımız bazı kararları bir önceki bilim kurulu toplantımızdan sonra sizlerle yazılı olarak paylaşmıştım. Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler” ifadelerini aktardı. >>BETÜL ÖZDEMİR