Şuhut ilçesinde meydana gelen olayda duyarlı bir vatandaş tarafından yerde bulunan bir cüzdanın, Şuhut Belediyesi Zabıta Amirliğine tutanak ile teslim edilmesinden sonra gelişen olayda; ilgili memurların paranın cüzdanın içinde olmadığını fark etmesi üzerine yapılan incelemede bir haber ajansında çalıştığı öğrenilen Recep D.’nin kimsenin olmamasından istifade ederek cüzdanın içerisindeki paraları el çabukluğuyla cebine koyduğu görüntülendi.

PARA KAYBOLMASIN İSTEMİŞ

Son derece rahat ve soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken Recep D., parayı cebine koyduğu sırada mandalinasını yemeye devam ettiği de dikkatlerden kaçmadı. Zabıta ekiplerinin cüzdanda ki paranın alındığını fark etmeleri üzerine Recep D.’nin başlangıçta haberinin olmadığını söylediği sonrasında ise “Parayı kaybolmasın diye cebime aldım” dediği öğrenildi. Tüm bu olayların yanı sıra söz konusu ajans muhabirinin zabıta karakoluna tek başına neden alındığı kamuoyunda soru işaretlerine sebep oldu.Olayın kolluk kuvvetlerine bildirilmesi üzerine ajans muhabiri gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şahıs serbest bırakıldı.

MUHABİRLİKTEN AYRILDI

Yaşanan olay sonrası açıklamada bulunan Recep D. İsimli şahıs, “Arkadaşlar, abilerim. Ne yazık ki başıma kötü bir olay geldi. İlçede beni çekemeyenler bana karşı bir kumpas kurdu. Allahda biliyor kimsenin ne parasına ne puluna ne de namusuna göz diktim. Ama beni tanımalarına rağmen ne yazık ki bazı basın kuruluşları hakkımda haber yaptılar. Dün mahkemeye çıktım ve serbest bırakıldım. Buna rağmen bir çok ulusal kanala ve medya kuruluşuna görüntülerimle birlikte haber linkleri gönderilmiş. Sonuç itibari ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Şuhut Muhabirliğimden ayrılıyorum. Artık İHA ile bir bağlantım kalmadı. Ancak kendi haber sitemde çalışmalarıma devam edeceğim. Bana iftara atanlara, ekmeğimden olmamama sebep olanlara ve buna alet olanlara ne bu tarafta ne de öteki tarafta hakkımı helal etmeyeceğim. Allaha emanet olun. Ben şerefime namusuma 55 lira için satacak bir kişi değilim. Hak ve hürriyetin elinde sonunda açığa kavuşacağını yüreğimle inanıyorum.” >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim