Harry Potter serisinde 'Profesör Snape'i canlandıran ünlü İngiliz Aktör Alan Rickman 14 Ocak 2016’da hayatını kaybetti. Londra'da hayata gözlerini yuman Alan Rickman'in vefatının 6. ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından sevgiyle anılıyor.

ALAN RİCKMAN KİMDİR?

Birçoğumuzun Harry Potter film sahnelerinden hatırladığı ünlü oyuncu daha önce birçok filmde oynasa da 7 Bölümlük Harry Potter filmde Severus Snape rolünde sergilediği performans ile dikkatleri daha fazla üzerine çekti.

Asıl adı Alan Sidney Patrick Rickman olan usta oyuncu 21 Şubat 1946’da Londra’da dünyaya geldi. Galler kökenli methodis bir anne ve İrlanda kökenli katolik bir babaya sahip olan Rickman, babasını henüz 8 yaşındayken kanserden kaybetti.

HARRY POTTER’DA SEVERUS SNAP KARAKTERİ

Kendi dışında 3 kardeşe daha sahip olan ünlü aktör Alan Rickman’ın abisi babası gibi dizayner’dı. West London’s Latymer Upper okulundan mezun olduktan sonra 1971 ve 1974 yılları arasında RADA’da tiyatro okudu. 1985 yılında sahnelenmeye başlayan “Royal Sheakspare Tiyatrosu yapımı Les Liasons Dangereuses” ile 1987 yılında Tony ve Drama destek ödüllerine aday gösterildi. Bundan sonra Alan Rickman'ın yıldızı Broadway'de parlamaya başladı. Daha çok sinema sahnelerinde rol alan ünlü oyuncu Fantastik kurgu serisi Harry Potter’da Severus Snap karakteri ile ekranlarda yerini alan sevilen oyuncu Harry Potter serisinin tüm bölümlerinde rol alarak sinama severlerin gönüllerinde taht kurdu.

Oyunculuk hayatında birçok ödül alan başarılı oyuncu Alan Rickman 1965 yılından bu yana hayatını Londra'lı politikacı ve ekonomi profesörü olan Rima Horton ile beraber geçirdi. Alan Rickman, 14 Ocak 2016’da yakalandığıpankreas kanserinden 69 yaşında hayatını kaybetti. HABER: BETÜL ÖZDEMİR  

 

Editör: TE Bilisim