Şoförler ve otomobilciler başkanını seçiyor

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu hafta sonu yapıldı. Genel Kurulda Başkan Adayı Balı Sakari, İbrahim Karakaş ve Veli Seyman yarışıyor.  

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası 4 yılda bir yapılan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Afyonkarahisar da bir düğün salonunda yapılan Genel Kurulda divan teşekkülü oluşturuldu. Divan teşekkülü oluşturulmasının ardından faaliyet raporları, gelir gider bilançosu okunarak oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurula telgraf gönderen Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın mesajı okundu.  

ODANIN YÜKÜNÜ TAŞIMAYA TALİBİZ

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Balı Sakari, kutlu yola talip olmadan önce şehir içinde hizmet veren taksici, minibüsçü, nakliyeci ve servisçi esnafının sorunlarını ve sıkıntılarını bilerek aday olduğunu söyledi. Sorunların dağ gibi büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Sakari, “49 yıllık mevzuları başta olmak üzere sorunlar, sıkıntılar, bir çığ gibi büyümüz ve çözüme kavuşmamıştır. Allah kısmet ederse göreve gelmemiz durumda tam Türkiye nin yükünü taşıyan içinden geldiğim esnaf grubum olan TIR ve kamyoncu olarak ben ve yönetim kurulu ekibim odamızın yükünü taşımaya talibiz” dedi.

ESNAFIMIZI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Sakari, sözlerine şöyle devam etti “Geçmiş dönemde odanın yapmış olduğu kazadan dolayı her seçim arifesinde tazelenerek, pişirilip, pişirilip önümüze konan yüksek miktardaki tazminat mevzusunun açıklığa kavuşturmak enzem hale geldi. Nedeni ise bir numaralı muhatabın aramızda olmasıdır. Bu konuya açıklık getirmek istemektedir. Bu konu ziyadesi ile rencide edici bir hal almış durumdadır. İkinci bir konu ise minibüsçü esnafımızı yakından ilgilendiren bir konudur” diye konuştu.

HERKESİN ÖNÜNDE AÇIKLIK GETİRMESİ LAZIM

“Başkan Adaylarımızdan İbrahim Karakaş, Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Komisyonunda görev aldığı döneme ait bir konudur” diyen Sakari, “Belediyede o dönem minibüs güzergah çalışmaları 2014 yılı güzergahlarına geri almasını istemiş. Karara bağlanma aşamasındayken buna itirazı şuanda divan başkanı olan Abdülkadir Konak’ın engel olduğunuz söylenmiştir. Polemik konusu hale gelen bu konunun da herkesin önünde açıklık getirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

ALDIĞI DUYUMU PAYLAŞTI

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı İbrahim Karakaş ise, Başkan Adayı Balı Sakari’nin iddiasına cevap verdi. Karakaş, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ESOB’a yaptığı ziyarette mağdur olan minibüsçü esnafının mağduriyetinin giderilmesi ve güzergah değişikliği konusunda yardımcı olmak istediğini ancak buna Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker ile Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Konak’ın gerek yok dediği yönünde bir duyum aldım. Hatta bu görüşmede Oda Başkanlarımızın da olduğu yönündedir” diye konuştu.

BİZİM BİR DAHİLİMİZ OLMAMIŞTIR

Bunun üzerine söz alan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, “Bunun bir belgesi olması lazım. Belgesi var mı. Yoksa benim böyle bir müdahalem olamaz ki, belediye başkanı, belediye meclis üyesi var. Esnaf odalar birliğinin bu konuda özellikle esnaf sanatkarın lehine olacak bir konuda asla karşı gelme olmaz olamazda. Bunun dışında listeler konusunda bütün adaylar eşit şartlarda yarışıyor. Bakanlığın ön gördüğü şekilde genel kurul gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

DESTEK SİZDEN HİZMET BİZDEN

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Veli Seyman, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Ben bu işin çıraklığını, kalfalığını yaptım ve ustalık dönemimde üyelerime daha iyi hizmet vermek için göreve talip oldum. Bu nedenle üyelerimizin oylarına talibim. Destek sizden hizmet bizden” dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim