AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay Dombayovası ve Bayat Asarcık Göleti projelerinin 2022 yatırım planına alındığını duyurdu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Uluçay şöyle konuştu; “Bu iki önemli yatırım Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize hayırlı olsun inşallah. Bu dev projelerle çiftçimiz kazanacak Afyonkarahisar kazanacak. Afyonkarahisar Dinar Karakuyu (Dombay) Pompaj Sulaması 1. Kısım işi için 200 milyon TL bütçe ayrıldı.

HERKES HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYOR

Uluçay konuşmasında “Aynı şekilde Bayat Asarcık'ta da 1320 hektar arazinin sulanması için 2022 yılı Yatırım ve Uygulama Programı kapsamında ihale edilerek inşaat çalışmalarına başlanılacaktır. Afyonkarahisar da sadece iki proje için ayrılan bu dev bütçe bile bizlerin çiftçimize verdiğimiz önemi göstermektedir. Bizler laf siyaseti yapmıyoruz icraat siyaseti yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Uluçay, “Haberlerde hep beraber gördük. Afyonkarahisar da CHP’li arkadaşlarda kaçak içki üretme projeleri geliştiriyormuş. Ne diyelim her şey ayan beyan ortada, hemşerilerimizin gözü önünde oluyor. Herkes hedefleri doğrultusunda çalışıyor. Bizlerde çiftçilerimiz için projeler geliştiriyor ve projeleri hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

DİNARLI ÇİFTÇİLERİMİZ ÇOK İYİ GÖRÜYOR

Açıklamalarına devam eden Uluçay "Şimdi bir konuyu hatırlatmak istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda Dinar da patates fiyatlarını artırmak için vekillerimizin girişimleriyle bazı kamu kurumları ilçelerimizdeki üreticilerden patates almış, fiyatlar yükselmişti. Tabi sözde çiftçi dostları anında açıklamalar yapmış, ‘kurumlar patates almayacaklar’ diyerek fiyatları düşürmeye çalışmıştı. Şimdi soruyorum sizlere patates tüccarlarının ekmeğine yağ sürmekle mi çiftçi dostu olunuyor, yoksa milyonlarca liralık yatırımla Bayat’a ve Dombayovasına kapalı sulama sistemi yapılarak mı çiftçi dostu olunuyor. Bunu Dinarlı çiftçilerimiz çok iyi görüyor” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ