TV 100 ekranlarında ilk programını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapan Mehmet Emin Güzbey, “Öyle kişiler vardır ki bulundukları yerlere bereket getirirler, uğur getirirler, hayır getirirler. Bende TV 100 ekranlarındaki ilk programımda bereketli, uğurlu, hayırlı bir kişiyle yani Geçlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile başladım” diyerek sözlerine başladı.

PROGRAM HAYIRLI BEREKETLİ OLSUN

Kars Sarıkamış’ta çekimleri yapılan Dobra Dobra Programında konuşan Bakan Kasapoğlu, programın hayırlı, bereketli ve çokça başarılı olmasını diledi. Bakan Kasapoğlu, “Sarıkamış Harekatının 107’inci yılı münasebetiyle buradayız ve biliyorsunuz Bakanlık olarak her yıl Sarıkamış Harekatını ve ecdadımızın kalplerde silinmez diyoruz ya, kalplerde hiçbir zaman silinmeyecek ecdadımızı anma, onların izinde gitme düsturu ile buradayız ve geçlik şühedanın izinde diyoruz” dedi.

GENÇLER İLE OLMAK HEYECANLI

“Onların izinde gençlerimiz ile elle, omuz omuza yürüyoruz” diyen Bakan Kasapoğlu, “Vefalı gençlik, fedakar ecdadının izinde. Hakikaten hem vefa hem de fedakarlık zengin medeniyetimizin çok esaslı kavramlarından iki tanesidir ve şahadete gözünü kırpmadan yürüyen binler burada yatıyor ve Türkiye toprakları hakikaten şairin ifadesi ile “Şüheda Yatağı toprağı sıksan şüheda” işte şüheda yatağının kutlu bir bölgede şühedanın izinde gitmek onları anmak ve onların taşıdığı o ruhu, fedakarlığı, özveriliği, adanmışlığı sürekli diri tutma adına bu ülkenin bugünün ve yarını olan gençler ile birlikte var olmak bizim için önemli bir heyecandır” diye konuştu.

HİÇBİR ZAMAN SİLİNMEYECEK RUHTUR

Her yıl Türkiye’nin 81 ilinden gelen genci, yaşlısı Sarıkamış’ta eşsiz bir tablo ortaya koyduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, “Birliği ve beraberliği ortaya koyuyor. O adanmışlık ruhunun diri olduğunu ortaya koyuyor ve birliğimizin asla sarsılmayacağını bizlere gösteriyor. Özellikle tabiî ki köklü geçmişimizin o kutlu mirasının yarınlara gençlerimizin omuzun da yürüdüğünü bizlere gösteriyor ve tabiî ki gençlerimiz her alanda şanlı tarihimizden aldıkları ilhamla buradayız. Bilimde, sanatta, edebiyatta, inovasyonda, teknolojide, sporda daha güçlü yarınlara yürüyorlar. İşte o yüzden Sarıkamış ruhu hep var olması gereken zihinler de, gönüllerde izi hiçbir zaman silinmeyecek bir ruhtur” ifadelerini kullandı.

YARINLARIMIZ ADINA UMUTLARIMIZ GÜÇLENİYOR

Çanakkale, Malazgirt, Dumlupınar ruhunun bizlere bugünleri var eden taşıyan unsurlar olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “İnanıyorum ki aynı zamanda Bakanlık olarak Nisan ayında 57’inci Alay Yürüyüşü vesilesiyle gençlerimiz ile birlikte Çanakkale’de oluyoruz. Ağustos ayında Malazgirt’te oluyoruz. Dumlupınar’da oluyoruz ve gençlerimizin gözlerindeki ışığa, o gönüllerindeki zengin ruha inanca şahit oldukça hem bugünlerimiz adına hem yarınlarımız adına umutlarımız güçleniyor” dedi.

HEYECANIMIZ DEPREŞİYOR

Bakan Kasapoğlu, heyecanlarının depreştiğini gördüklerini söyleyerek, “Cihan yıkılsa bu cephe sarsılmaz” diyor ya şair bu cephe sağlam. Kadını, erkeği ile genci, yaşlısıyla hakikaten 84 milyonun omuz omuza olduğu bir cephedir. Bugüne kadar pek çok şekilde sınandık ve onu tüm dünyaya haykırdık. Sınamalar hep devam edecek. Dünyanın kuruluşundan itibaren hep iyi ile kötünün mücadelesi var oldu olmaya da devam edecek. Ama biz biliyor ve inanıyoruz ki, bir olarak, var olarak, iri olarak ve diri olarak daha güçlü yarınlara yürüyeceğiz. Şanlı Bayrağımız ilelebet payidar olacak” diye konuştu. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim