‘Kesişme; İyi Ki Varsın Eren’ filmini Şehit Aileleri Ve Gazilerimizle birlikte izledik

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, İkmal ve Garnizon Kom. Tuğg. Osman Alp, eşi Fatma Alp, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyelerimiz, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz katıldı.

“O ONLARI TEKRAR YAŞADIK”

Filmin ardından düşüncelerini paylaşan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı Belediye Başkan Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.“O anları tekrar yaşadık, kendimizi bulduk” diyen Kumartaşlı; “Anılarımız canlandı. Bölücü hainler şunu bilmeliler ki; bu memlekette ne Eren’ler biter ne Fethi Sekin’ler biter ne de Ömer Halisdemir’ler biter. Devletimizde bize görev verirse gazi olarak yarım bıraktığımız işi şehit olarak tamamlamaya hazırız. Organizasyon nedeni ile Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

“FİLMİ HERKES İZLEMELİ”

Belediye Başkanı Zeybek ise Karadeniz'deki çetin yaşam şartlarıyla amansızca mücadele eden çalışkan, fedakâr, sevgi yüklü insanların yaşamlarından kesitlerle beyaz perdeye yansıtıldığı filmi herkesin izlemesi gerektiğini söyledi.Başkanımız “Trabzon’un Maçka ilçesinde hain terör örgütü PKK ile kahraman Mehmetçiklerimiz arasında çıkan çatışmada şehit düşen iki kahramanımız Eren Bülbül ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in yaşam öyküsünü anlatan ‘Kesişme İyi ki Varsın Eren’ sinema filminin şehit yakınları, gazilerimiz ve onların çok kıymetli aile yakınlarıyla birlikte izledik. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İçişleri Bakanımızın ve TRT’nin büyük katkılarıyla çekilen bu filmin her karesi farklı bir anlam taşımaktadır. Vatan ve bayrak sevdasının ne kadar kutsal ve değerli olduğunu ön plana çıkartan, herkesin izlemesi ve ders alması gereken çok özel bir yapımı bizlerle buluşturan yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu kadrosunu en kalbi duygularımla tebrik ediyorum”

“BELKİ DE KARADENİZ’DEKİ YAPILANMAYI ÖNLEDİ”

Eren Bülbül ve Ferhat Komutanın Karadeniz’deki yapılanmayı önlediğine dikkat çeken Başkanımız; “Hep biliyorduk ki doğu ve güney doğu terörün kaynağıydı. Anladılar ki orada kendilerinin bir sonun beklediğini Karadeniz Bölgesine atlayalım istediler. Karadeniz bölgesi gerçekten zor bir coğrafya.Eren ve Ferhat Komutan belki de Karadeniz’deki yapılanmaya engel oldu, öncü oldular. Ama bu millet birlik olduktan sonra üstünden gelemeyeceği bir şey yok. Böyle bir filmi hazırlayarak Türk insanına sunan TRT’ye bir kez daha teşekkür ediyoruz. Milli ve manevi duygularımızı ön plana çıkaran eserleriyle göğsümüzü bir kez daha kabarttılar” ifadelerini aktardı.

“EREN’İN KENDİSİNE DOKUNMUŞ GİBİ HİSSETTİM”

 İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ise “Milleti millet yapan kahramanlardan birinin yaşamına şahit olduk. Film olmasına rağmen Eren’in kendisine dokunmuş gibi hissettim, çok etkilendik. Bu milletin bölünmezliği ile bütünlüğünü, askeri ile birlikteliğini gösteren canlı bir örnek. Sonucu bilmememize rağmen kurtulacağını ümit ederek izledim. Vatan için ne kadar gayretli olduğunu, 15 yaşında olmasına rağmen milletine ne kadar bağlı olduğunu gördük. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun. İyi ki varsın Eren, Erenler ölmez her zaman var olacaktır. Emeği geçen Belediye Başkanımıza ve Valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİMİZE VEFA GÖSTEREN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Filmi şehit yakınlarımız ve gazilerimizle izlemekten büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek ise “Gerçekten içimizde bir yara olan ve son yıllarda adeta Türkiye’nin her yerinde, Türk evladının içini yakan “İyi ki varsın Eren” diye marşlarımıza giren, türkülerimize giren her birimizi yürekten yakan Eren’in ve Ferhat Komutanın hayatını anlatan filmi Belediyemizin ev sahipliğinde şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikte izleme fırsatı bulduk.Şu an o kadar duyguluyuz ki; ilk haberi aldığımız gün yaşadığımız ızdırabı tekrardan gördük. Filmi seyreden şehitlerimizin evlatları; babalarıyla ne kadar övünse az. Özellikle Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e çok teşekkür etmek istiyorum. Minnet borcumuz olan başımızın tacı şehitlerimizin aileleri ile birlikte bizlere bu filmi izletti. Organizasyonu yapan sosyal belediyeciliğin en önemli görüntülerini sergileyen minnet borcumuz olan Şehit Ailelerimize vefa gösteren Belediye Başkanımıza ve dernek başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim